11 kol 2022
SVI K’O JEDAN Jedinstvena akcija svih hrvatskih navijačkih skupina
Foto: Tornado Zadar
Ostali sportovi

SVI K’O JEDAN Jedinstvena akcija svih hrvatskih navijačkih skupina

Navijači iz svih krajeva Hrvatske, koji od prvoga dana aktivno pomažu ljudima na potresom pogođenom području Banovine, danas su se i formalno ujedinili u doista jedinstvenu akciju. Sve hrvatske navijačke skupine oglasile su se zajedničkim priopćenjem, kojega prenosimo u cijelosti:

– Hrvatske navijačke grupe od danas započinju akciju prikupljanja materijala i izgradnju montažnih kućica za najugroženije obitelji na području koje je pogođeno potresima. Želimo na ovaj način što konkretnije i efikasnije pomoći onima kojima pomoć najviše i najhitnije treba jer je situacija izuzetno teška za veliki broj ljudi, pogotovo ako uzmemo u obzir hladno vrijeme i činjenicu da se radi već o ionako zapostavljenom kraju Domovine.

Vrijeme nije saveznik ovom kraju i ljudima u nevolji, njima pomoć i krov nad glavom trebaju odmah jer mnogi i danas, gotovo 2 tjedna nakon potresa, spavaju i preživljavaju u automobilima i potpuno neadekvatnim objektima.

S obzirom da veliki broj ljudi želi i novčanim donacijama sudjelovati u ovoj zajedničkoj akciji hrvatskih navijača, zamolili smo našeg prijatelja i čovjeka od našeg najvećeg povjerenja, Damira Markuša – Kutinu, da nam ustupi svoj bankovni račun preko kojega će se skupljati donacije specifično za ovu svrhu.

Sve one koji svojim novčanim donacijama žele sudjelovati u ovoj akciji, pozivamo da to učine na broj računa ispod ovog teksta:

Žiro račun (kunski i devizni):

IBAN: HR46 2407 0003 1058 39121

Vlasnik računa: Damir Markuš

Adresa: Radnička ulica 15, 44320 Kutina

SWIFT/BIC: OTPVHR2X

Kratki pregled po facebook stranicama hrvatskih navijačkih skupina, otkriva nam o kakvom se jedinstvenom zajedništvu radi. Ovu obavijest objavili su Tornado Zadar, Torcida Split, Bad Blue Boysi Zagreb, Kohorta Osijek, Armada Rijeka, Funcuti Šibenik, Demoni Pula, Maligani Sinj, Ultrasi Vinkovci, White Stonsi Varaždin…

Hrvatski navijači i u prošlosti su se znali ujediniti u humanitarnim akcijama za Vukovar i Škabrnju, no s obzirom na okolnosti, ova aktualna akcija je zaista nešto posebno i jedinstveno.