14 tra 2021
KREĆE JUNIORSKA LIGA – JUG Roko Jurlina: “Veseli nas povratak utakmicama”
Košarka

KREĆE JUNIORSKA LIGA – JUG Roko Jurlina: “Veseli nas povratak utakmicama”

Nakon punih deset mjeseci sutra se službenim utakmicama vraćaju mladi košarkaši u juniorskom uzrastu. Na rasporedu je 1. kolo Juniorske lige – jug, u kojoj nastupa pet zadarskih predstavnika, KK Zadar, Sonik Puntamika, Diadora, Voštarnica i Jazine.

Sonik Puntamika na otvaranju gostuje kod Šibenke, a natjecanje je na službenim facebook stranicama kluba najavio trener Roko Jurlina.

– Nakon dugo vremena vraćamo se službenim utakmicama, što me izuzetno veseli, jer su utakmice ono zbog čega se trenira i igra. Teško je reći što očekivati, ipak se deset mjeseci nije igralo. Gro naše momčadi čine momci iz kadetske selekcije, kojima je pridodano nekoliko juniora tako da rezultatskog imperativa nema. Cilj je dati sve od sebe iz utakmice u utakmicu i napredovati, a za što će biti dovoljno vidjet ćemo – kazao je Jurlina.

U klubu ističu da je ove sezone fokus na kadetskoj ligi.

– Upravo iz tog razloga će nam juniorska liga, sa dvije ili tri godine starijim protivnicima, odlično doći kako bi dobili što veći broj jakih utakmica. A naravno da ćemo, bez obzira na sve, u svakoj utakmici ići na pobjedu. Šibenka na otvaranju je tradicionalno teško gostovanje. Imaju par igrača koji značajno participiraju i u seniorskoj momčadi, ali poštivanjem dogovora i agresivnom obranom možemo parirati suparniku. Ne idemo tamo s bijelom zastavom i dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Nismo u punom sastavu, imamo dosta problema, što s povredama, što s bolestima pojedinih igrača, ali kukanja nema – zaključio je Jurlina.

Sastav Sonik Puntamike: Pave Dunatov, Antonio Jurjević (2002.), Lovre Rančev, Šime Mrkić (2003.), Teo Muženjak, Juraj Brajčić, Dominik Martinov, Roko Stručić, Angelo Kovačević, Šime Bašić, Josip Dugandžić, Vid Jovančević, Luka Bubić (2004.), David Pavin, Šimun Lončar, Nino Barić, Martin Alić (2005). Trener: Roko Jurlina. Pomoćni trener: Frane Jusup.

Raspored 1. kola: Šibenka – Sonik Puntamika, Zadar – Diadora, Jazine – Voštarnica, Split – Dubrovnik.