24 lip 2021
Pera nakon tri i pol sata velike borbe poražena od Sorribes Tormo
Foto: WTA
Ostali sportovi

Pera nakon tri i pol sata velike borbe poražena od Sorribes Tormo

Bernarda Pera nije se uspjela plasirati u 3. kolo WTA turnira u Abu Dhabiju. Bolja od nje danas je, nakon gotovo tri i pol sata velike borbe, bila Španjolka Sara Sorribes Tormo sa 2:1 u setovima.

Zadarska tenisačica je, nakon velike pobjede protiv Donne Vekić u prvom kolu, dobro otvorila i ovaj meč. Premda je već prvi set ponudio velike oscilacije u igri i kretanju rezultata. Pera je povela 3:1, da bi Sorribes Tormo okrenula na 3:5, a onda Zadranka odličnim završetkom seta dolazi do 7:5.

Drugi set otišao je na stranu Španjolke, koja je pri rezultatu 3:3 vezala tri gema za 6:3. A u trećem, ponovno je prva do brejka došla Pera. Povela je 3:1 i 4:2, ali tu prednost ipak nije uspjela pretočiti u konačnu pobjedu.

Nakon što je propustila lopticu za 5:3, Sorribes Tormo joj je oduzela servis, izjednačila na 4:4, potom dobila svoj servis i još jednom ga oduzela Peri za konačnih 6:4. Šteta za zadarsku tenisačicu, koja je u dva meča provela na terenu šest i pol sati, ali ovaj put ipak nije uspjela uzdignutih ruku napustiti teren.