14 tra 2021
Marin Masnić uoči Centrometala: “Teret utakmice iznijet će naši juniori!”
Odbojka

Marin Masnić uoči Centrometala: “Teret utakmice iznijet će naši juniori!”

Nakon duga dva mjeseca bez službenog nastupa, odbojkaši Zadra ovog se vikenda konačno vraćaju na parket. U zaostalom dvoboju 9. kola Super lige igrači trenera Marina Masnića u subotu gostuju u Nedelišću kod ekipe Centrometal.

Koronavirus prilično je utjecao na raspored odigravanja utakmica jesenskog dijela prvenstva iz kojeg Zadrani imaju za nadoknaditi dva susreta. Već spomenuti sutrašnji u Međimurju, te onaj protiv Kitro Varaždina koji je zakazan za srijedu , 20. siječnja.

– Prošlo je zaista dosta vremena od naše posljednje utakmice. Mi smo sada već nekakvih desetak dana na okupu tako da iskreno ne znam ni je kako ćemo izgledati sutra protiv Centrometala. Ono što je sigurno jest da će ovu utakmicu iznijeti juniori koji su naša budućnost i na koje računamo u sljedećim sezonama. Ovog protivnika još nikad nismo pobijedili ali kao i uvijek dat ćemo sve od sebe i nadamo se najboljem – kazao je Masnić u najavi utakmice, koja je na rasporedu sutra od 17 sati.

Trener Zadra osvrnuo se i na tešku situaciju koja je zadesila Odbojkaški klub Sisak koji je praktički u trenu postao beskućnik.

– Uistinu suosjećamo s kolegama iz Siska koji su ostali bez dvorane za treniranje nakon ovog strašnog potresa. Koliko znam tamo su u ovom trenutku smješteni ljudi koji su ostali bez krova nad glavom, tako da oni sada nemaju gdje trenirati pa ne znam niti kakva ih sudbina čeka što se tiče nastavka natjecanja. Svakodnevno sam u kontaktu s ljudima iz OK Sisak i moram reći kako su u dosta teškoj situaciji. U ovoj katastrofi sada je najvažnije iznaći način kako im pomoći, a vjerujem da će Savez učiniti sve da oni do kraja sudjeluju u natjecanju iako mi se u ovom trenutku to čini kao nemoguća misija – zaključio je Masnić.

Unatoč teškim uvjetima odbojkaška karavana ipak je uspjela odigrati većinu utakmica dosadašnjeg dijela sezone pa je ovaj dvoboj Centrometala i Zadra jedan od tek četiri koliko ih je preostalo za popuniti natjecateljski kalendar što je, za usporedbu s drugim sportovima, svakako nešto što vrijedi istaknuti.

U konkurenciji 12 momčadi Zadrani se u ovom trenutku nalaze na devetom mjestu sa omjerom od dvije pobjede i šest poraza. Ukoliko situacija vezana uz koronavirus to dozvoli, drugi dio prvenstva nastavit će se krajem ovog mjeseca, a Zadrani će ga otvoriti gostujućim dvobojem protiv Rijeke.