11 kol 2022
BEZ FRIDAYA Marko Selin: “U nastavak sezone idemo s još mlađim snagama”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
Domaća košarka

BEZ FRIDAYA Marko Selin: “U nastavak sezone idemo s još mlađim snagama”

Ove subote nastavlja se natjecanje u Prvoj muškoj ligi košarkaša. Unatoč turbulencijama krajem prošle godine, kada je iz Košarkaškog kluba Jazine u nekoliko navrata postavljen i upitnik nad nastavkom sezone, izgleda da se u međuvremenu situacija uspjela primiriti. Jazine, koje od ove sezone funkcioniraju kao druga momčad KK Zadra, tako će u subotu put Omiša, gdje ih od 17 sati očekuje utakmica protiv istoimenog domaćina.

Momčad Marka Selina u prvih je 10 kola ostvarila sedam pobjeda i tri poraza, izgubivši samo od tri zagrebačka predstavnika, vodeće Cedevite (10-0) te Dinama (9-1) i Bosca (7-4).

– Prvim dijelom sezone smo zadovoljni, prvenstveno iz razloga što je velik broj naših mladih igrača dobio priliku i reagirali su dosta dobro. Mislim da smo na pravom putu i tako trebamo nastaviti, a što se rezultata tiče, premda je on za ovaj naš projekt u drugom planu, drago mi je zbog momaka da smo već ostvarili i lijepi broj pobjeda – kaže Selin.

Trener Jazina potvrdio je i da je momčad u prijelaznom razdoblju napusio Amerikanac Jalone Friday, dok jedina dva “stranca” ostaju Marko Šarac i Dino Butorac. Ostatak momčadi čine mladi igrači Zadra, mahom juniori.

– Friday je pronašao novi angažman u Makedoniji i želimo mu svu sreću. Odličan je momak, pomogao nam je u prvom dijelu sezone i bio je vrlo korektan. Sve ide prema planu, u nastavak sezone idemo s još mlađim snagama i želimo nastaviti razvijati naše mlade igrače. Marko i Dino ostaju s nama kao iskusniji dio momčadi i njihova mentorska uloga je tu vrlo važna.

Prvi sljedeći protivnik, Omiš, na omjeru je 4-6, a kod kuće je doživio samo jedan poraz.

– Bit će to još jedan dobar test da vidimo gdje smo nakon prvenstvene stanke. Prvenstveno želim od igrača vidjeti ono što radimo na treninzima, da poštuju ono što se dogovorimo prije utakmice i da budu maksimalno unutra od prve do posljednje minute. To je ono na što smo maksimalno fokusirani – zaključio je Selin.