29 ožu 2024
Samuel Kolega: “Sretan sam ako smo barem malo pomogli ljudima iz Petrinje”
Ostali sportovi

Samuel Kolega: “Sretan sam ako smo barem malo pomogli ljudima iz Petrinje”

Prve bodove u Svjetskom kupu osvojio je u slalomskoj utrci održanoj na Sljemenu mladi, 21-godišnji Kaljanin Samuel Kolega. Kolega je osvojio petnaesto mjesto, a posebno je oduševio u drugoj vožnji u kojoj je imao drugo najbolje vrijeme.

– Osjećaj je izvrstan nakon prvih osvojenih bodova, ali to je sad tek prvi korak i ambicije su uvijek bile iste. Istina, sada mi je malo naraslo samopouzdanje i veselim se novim izazovima koji su ispred mene.

Lijepa gesta bila je vas hrvatskih predstavnika, dio svoje novčane nagrade posvetili ste stradalima u razornom potresu u Petrinji.

– To nam je svima bio još veći motiv, stalno pratimo te užasne vijesti. Sve nam je to bila još jedna dodatna motivacija i jako mi je drago da smo ovom gestom barem donekle pomogli tim ljudima. Uz njih smo svim srcem, stvarno im želim  sve najbolje.

Samuel i djevojka Borna

Jako emocionalno, očekivano, njegov nastup pratio je stariji brat Elias.

– Tako i treba biti, haha. I meni je bilo isto tako napeto kad sam njega pratio u Svjetskom kupu. Jedva čekam i njegov povratak na stazu, samo da se više riješi tih problema s ozljedama.

Planovi za dalje?

– Želim svaku utrku odraditi najbolje što mogu, uvijek se nadam najboljem rezultatu. Tijekom veljače i ožujka malo ću se više posvetiti i velesalalomu, pošto ću na SP voziti kako slalom tako i veleslalom.

Za kraj, kada se dolazi na punjenje “baterija” u Kali.

– Uh, ja bih odmah sada malo ha,ha, ali to je nemoguće. Tek na ljeto, međutim, to su za mene, a i za Eliasa posebni dan. Uživamo u svakoj minuti provedenoj i veselimo se novom dolasku, brzo će doći ljeto – pridodao je na kraju Samuel.