06 ožu 2021
Josip Begonja: “Igrač koji je pozitivan ima odobrenje da može trenirati, jer više nije zarazan”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

Josip Begonja: “Igrač koji je pozitivan ima odobrenje da može trenirati, jer više nije zarazan”

Kako je bilo i očekivano, Košarkaški klub Zadar danas je potvrdio da je odgođena i utakmica HT Premijer lige protiv Škrljeva, koja se trebala igrati sutra (8. siječnja) u Dvorani Mavrinci.

Kako stoji na službenim stranicama kluba, utakmica je odgođena “zbog epidemiološke situacije u ekipi.”

Iz istog razloga odgođena je i utakmica ABA lige protiv Budućnosti, koja se trebala igrati danas, a Zadrani bi se ponovno na teren trebali vratiti u nedjelju (10. siječnja), kada je na rasporedu domaći dvoboj protiv Cedevite Olimpije.

No, da ni ova priča ne prođe bez repova pobrinuo se igrač Zadra Chinanu Onuaku, koji je na svom službenom twitter profilu napisao:

Prevedeno, Onuaku se pita: “Kako to da su sljedeće tri utakmice otkazane zbog igrača pozitivnog na COVID-19, a mi i dalje treniramo s njim.”

Objašnjenje smo potražili kod Josipa Begonje, glasnogovornika kluba.

– Igrač koji je pozitivan ima odobrenje da može trenirati, jer nije zarazan. To je igrač koji je već prije bio pozitivan, ali sada nije zarazan pa su mu epidemiolozi dopustili da trenira. Onuaku vjerojatno nije bio dovoljno upućen u situaciju i s njim ćemo razgovarati o tome – kazao je Begonja.

Ostaje nam samo za nadati se da će Zadrani u nedjelju napokon istrčati na teren i da će uhvatiti ritam utakmica pa makar on bio i malo žešći od predviđenog, jer ovakve situacije, gdje se u razmaku od pet dana dvije utakmice igraju, a u međuvremenu dvije odgode, samo stvaraju dodatnu konfuziju među svima, od samih igrača do navijača.