18 sij 2021
FANTASTIČAN PREOKRET Bernarda Pera pobijedila Donnu Vekić
Ostali sportovi

FANTASTIČAN PREOKRET Bernarda Pera pobijedila Donnu Vekić

Fantastičnu pobjedu ostvarila je Bernarda Pera u 1. kolu WTA turnira u Abu Dhabiju. Zadarska tenisačica je nakon velikog preokreta i lavovske borbe pobijedila Osječanku Donnu Vekić sa 2:1 u setovima, 7:6, 2:6, 6:4.

Već prvi set ponudio je pravu malu dramu. Vekić je kod 5:3 servirala za set, ali se Pera vratila, vezala tri uzastopna gema i otišlo se u tie-break. Tamo je prvu set loptu imala Zadranka pa dvije Osječanka pa ponovno tri Bernarda i tu treću uspjela je iskoristiti za 12:10.

Na krilima tog rezultata, odlično je Pera otvorila i drugi set, povela sa 2:0, ali onda je odjednom potpunu kontrolu na terenu preuzela Vekić. Osječanka je dobila čak devet gemova zaredom i nakon što je riješila drugi set u svoju korist sa 6:2, u trećem je povela 3:0.

Bilo je potom i 4:1 za Vekić, a onda kao da je u Bernardi proradio neki zadarski dišpet. Uspjela se vratiti u meč, odigrati svoj najbolji tenis, dvaput oduzeti servis protivnici i u potpunosti preokrenuti set i meč. Na 1:4, u gotovo bezizlaznoj situaciji, vezala je pet gemova i konačno slavila sa 6:4.

U drugom kolu Pera će igrati protiv bolje iz meča Sorribes Tormo – Podoroska.