27 srp 2024
Maja Perinović: “Nadam se dobroj sezoni, glavni cilj je Europsko prvenstvo”
Ostali sportovi

Maja Perinović: “Nadam se dobroj sezoni, glavni cilj je Europsko prvenstvo”

Za bicikliste je protekla godina bila vrlo neobična, kao i za većinu sportaša. Od ožujka do kolovoza ništa se nije vozilo, a u kolovozu i rujnu samo pokoja utrka. Ipak, cijelo to vrijeme treniralo se punom parom, a u Hrvatskoj se na ljeto uspjelo održati i državno prvenstvo. Naslovom prvaka u konkurenciji biciklistica ponovno se okitila Zadranka Maja Perinović.

– Cestovna utrka vozila se u Zadru, na dobro poznatim mi cestama i uspjela sam obraniti titulu ispred Mije Radotić i Natalije Bakule. Cilj sezone bilo mi je Europsko prvenstvo održano u kolovozu u Francuskoj, ali nažalost nisam napravila rezultat zbog ozljede. Nakon toga napravila sam nešto dulju pauzu i od treninga i od utrka kako bi se posvetila rješavanju tog problema – kaže nam Maja.

Osim toga, najbolja zadarska biciklistica odnedavno ima i novi klub.

– Nisam bila prezadovoljna situacijom u klubu u kojem sam nastupala pa sam se odlučila za promjenu. Iz Italije se prebacujem u Belgiju, gdje ću voziti za Team Rupelcleaning-Champion. Ponovno sam počela suradnju s trenerom Antom Radićem, koji me trenirao za vrijeme juniorskih dana u Zadru.

Kakav je plan za novu sezonu?

– Trenutno smo u fazi priprema za sezonu koja počinje u ožujku, za sada sve teče jako dobro. Iako sezona počinje već za dva mjeseca, glavni cilj ponovno je Europsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Trentu, tek početkom rujna. Naravno, cilj je i ostvarivati dobre rezultate na utrkama u dresu kluba, državno prvenstvo te nastup na Svjetskom prvenstvu.

Za Maju je ovo posljednja sezona u kategoriji U-23. San su, kao i svim sportašima, Olimpijske igre.

– Nadam se dobroj sezoni i na sve to gledam kao pripremu za ono što me čeka u budućnosti. Želim skupiti iskustvo i snagu kako bismo izborili nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine – za kraj će Perinović.