06 ožu 2021
Hrvoje Vlašić: “Split je favorit, međutim, nigdje ne idemo s bijelom zastavom”
Foto: Šime Zelić
Domaća košarka

Hrvoje Vlašić: “Split je favorit, međutim, nigdje ne idemo s bijelom zastavom”

Šestu uzastopnu pobjedu u HT Premijer ligi ostvarili su košarkaši Sonik Puntamike u posljednjoj utakmici 2020. protiv Furnira. Puntamičani se na tablici nalaze pri samom vrhu tablice s omjerom od 10 pobjeda i 4 poraza.

– Pogled na tablicu je izvrstan, napravili smo odličan posao do sada. Mogli smo imati i bolji skor, ali to bi sada bilo malo preoptimistično gledati. Odlično treniramo, sve je to rezultat rada na treninzima i velike čestitke idu igračima koji su kreatori ovoga svega. Želim da tako i nastavimo – ističe trener “zelenih” Hrvoje Vlašić.

Koliko vam se sada teže pripremati za utakmice, pošto više nikome niste iznenađenje?

– Vidi se to sada na svakoj utakmici. Više se ne može dogoditi da nekoga taktički iznenadimo. Međutim, imao dobru energiju, dobre igrače, i uvijek ima prostora za nešto novo. Za to je košarka toliko i zanimljiva. Bit će zanimljivo kroz drugi dio vidjeti naše igre, imam iznimno karakterne igrače, sve ovo rezultat je timskog rada i veselim se svakom novom treningu i utakmici.

Po sedmu uzastopnu pobjedu Puntamičani idu protiv ABA ligaša Splita, koji ih očekuje u utorak od 19 sati na Gripama. U Jazinama je slavio Sonik.

– Split je veliki favoriti, to uopće nije sporno. Mi možemo pokušati zaustaviti njihov skok u napadu i dominaciju njihovih visokih igrača. Moramo pokušati naći balans u skoku i imati korektnu selekciju napada kako bi mogli što duže ostati u utakmici. Nigdje ne idemo s bijelom zastavom, imam povjerenje u svoje dečke, trebamo se držati dogovora i dati sve od sebe – za kraj će Vlašić.