05 ožu 2021
PREMINUO KREŠIMIR DONĐIVIĆ Preko 50 godina živio je rukomet
Foto: TV Diadora
Ostali sportovi

PREMINUO KREŠIMIR DONĐIVIĆ Preko 50 godina živio je rukomet

Tužna vijest na početku 2021. zadesila je zadarski sportski, a prije svega rukometni svijet. U 74. godini životnu bitku izgubio je Krešimir Donđivić, legendarni rukometni djelatnik iz Zadra, koji je preko pet desetljeća svoga života živio rukomet i za rukomet.

Rođen je 7. rujna 1947. u Murteru. S rukometom je kao igrač zadarskog Izviđača počeo 1970. i u tom je klubu vršio više dužnosti. Od 1977. je rukometni sudac na ligama raznih razreda u Hrvatskoj i na međurepubličkoj ligi Hrvatske, Slovenije i Bosne.

Sa suđenjem je prestao 1985. Nakon toga djeluje kao nadzornik suđenja u rukometnim natjecanjima u Hrvatskoj. U više je navrata bio predsjednik Zbora sudaca Rukometnog saveza Zadarske županije i dugo godina obnašao je tajničku dužnost pri RSZŽ. Bio je i član Skupštine i Nadzornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, zabilježio je Drago Marić u svojoj knjizi “Rukomet u Zadru i okružju.”

Oproštaj od rukometa 2019. (Foto: Branko Tabak)

Kako je prilikom njegovog odlaska u “rukometnu mirovinu” u rujnu 2019. zapisao kolega Branko Tabak, “barba Krešo je službeno izašao iz svijeta rukometa, no niti će rukomet ikad napustiti njega, niti on rukomet.”

Okupile su se tada sve generacije zadarskih rukometaša i rukometašica te velikim pljeskom i prigodnim poklonom ispratili Krešimira Donđivića. Danas kao i tada, ali nažalost u mnogo tužnijim okolnostima, poruka je ista: “Barba Krešo – hvala za sve!”

U ime redakcije portala Sport023 obitelji Donđivić i svim ljudima koji su voljeli barba Krešu upućujemo iskrenu sućut.

U nastavku možete pogledati intervju iz 2019., kada je Krešimir Donđivić bio gost emisije “Do cilja” televizije Diadora, voditelja Roberta Zorića.