19 tra 2021
Ivan Perinčić: “Treba glavu dignuti gore i sve gledati s pozitivne strane”
Foto: Zvonko Kucelin
KK Zadar

Ivan Perinčić: “Treba glavu dignuti gore i sve gledati s pozitivne strane”

Utakmica s Goricom 18. prosinca bila je za košarkaše Zadra posljednja u ovoj godini. Zbog pojave koronavirusa unutar zadarske momčadi i odlaska u samoizolaciju otkazane su utakmice s Borcem, Alkarom, Cibonom…

Stanje se postupno normaliziralo, igrači opet na treningu pod vodstvom pomoćnog trenera Ivana Perinčića, kojega smo prvo priupitali za zdravstveni bilten glavnog trenera Veljka Mršića.

– Veljko je u ponedjeljak izišao iz bolnice, jako je iscrpljen i sve ovo ga je jako izmučilo. U dogovoru s našom liječničkom službom napravit će i dodatne pretrage da vidi je li korona ostavila dublje posljedice. Nadam se da nije i da će se on što prije vratiti i preuzeti dužnost glavnog trenera – kaže Perinčić.

Momčad vratila treninzima.

– Okupili smo se u ponedjeljak, bilo nas je deset na treningu, nije bilo Mavre, Justicea i Paponje. Dečki su dugo bili bez treninga i najvažnije ih je sada vratiti u normalu. Teško je bilo što više planirati iako nas očekuje jako težak i zahtjevan mjesec siječanj. Istina, taman smo bili uhvatili pravu sportsku formu, međutim, treba glavu dignuti gore i sve gledati s pozitivne strane.

Justice, Onuaku i Carter, stranci koji su se kasnije priključili, uhvatili su pravi ritam.

– Riječ je o tri prava igrača, prava pojačanja i prije svega odlični dečki. Ona igra Justicea protiv Igokee nije bila pravo mjerilo njegovih kvaliteta, jer on nije igrao utakmicu devet mjeseci i teško je u tako kratko vrijeme postići natjecateljsku formu. Već utakmicu iza je pokazao koliko je dobar. Isto vrijedi i za ostalu dvojicu, drago mi je da su kod nas i vjerujem u još bolja njihova izdanja u nastavku sezone.

Prvi sljedeći ogled Zadrane očekuje 2. siječnja, kada u nastavku ABA lige gostuju kod euroligaša Crvene Zvezde.

– Promijenili su trenera, stigao je sjajan trener Dejan Radonjić. Njihova očekivanja u Euroligi su ogromna, puno su potrošili, mislim da im budžet nikad nije bio veći. No, gledajući njihovu posljednju utakmicu, vidi se da još nisu pravi. Šteta što se za taj dvoboj nismo mogli pripremati onako kako smo zamislili, jer takve utakmice su najljepše za igrati.

Što može Zadar protiv Zvezde?.

– Nemamo imperativ pobjede, jer Zvezda je po meni daleko najbolja momčad u ligi. Igrači mogu odigrati rasterećeno i uživati u tom susretu, a najvažnije će biti odgovoriti na njihovu kontakt igru. Dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Definitivno će to biti dobra priprema za niz utakmica koje nas očekuju u siječnju – zaključio je Perinčić.