19 tra 2021
HUMANOST I ZAJEDNIŠTVO Zadarsko srce na djelu za Petrinju, Sisak, Glinu…
Ostali sportovi

HUMANOST I ZAJEDNIŠTVO Zadarsko srce na djelu za Petrinju, Sisak, Glinu…

Pomoć iz svih krajeva Hrvatske stigla je i još uvijek stiže u Petrinju, Sisak, Glinu i potresom pogođeno područje.

Na terenu je i ekipa iz Udruge navijača Tornado, koja je put Petrinje krenula još jučer autobusom. Odnijeli su potrepštine za prvu ruku unesrećenima, ali i pomogli na druge načine.

– Dio nas je u Petrinji, dio u Glini, prizori su strašni. Radimo sve što možemo da pomognemo ljudima, koji su u trenutku ostali bez svojih domova – kažu nam navijači s terena.

ZADRANI NA POTRESOM POGOĐENOM PODRUČJU “Stanje je doslovno ratno, kuće razrušene, ljudi na livadama…

KK Diadora objavila je sliku dva velika kamiona koji su danas krenuli iz Zadra.

– Od srca hvala svim dobrim ljudima koji su nam se danas priključili i pomogli u humanitarnoj akciji prikupljanja potrepština za područja pogođena potresom. Svim vozačima i vozačicama šlepera i našim članovima koji su organizirano krenuli u Petrinju i okolna mjesta želimo sretan put te da prenesu riječi podrške i utjehe svima kojima to treba. Zadarsko srce! – stoji u poruci zadarskih Entuzijasta.

Osim u glavnom sabirnom centru u Dvorani Krešimira Ćosića, velik broj paketa prikupljen je i u dvorani Boksačkog kluba Bandits.

– Ovako izgleda snaga pravog čovjeka. Na inicijativu BK Bandits, njihovih prijatelja Sportskog društva Novi Bokanjac i prijatelja kluba mi smo satima punili kamione za stradale. Nemoguće je opisati vaše zajedništvo preko svih kvartova u gradu, svih sela koja su se velikodušno odazvala. Hvala na svakom pozivu, ideji, mogućnosti, želji, svakoj kesici, svakom paketu, na svemu što sam doživio s vama večeras. Budite ponosni na sebe! Vi ste večeras bili onakvi kakvi trebate biti. Hvala Vam – stoji u njihovoj poruci.

Put Petrinje i okolnih mjesta paketi su krenuli iz Konobe Kamen.

– Dragi prijatelji, naša dužnost je da vam javimo da smo upravo stigli živi i zdravi u svoje domove. Od srca vam hvala što ste takvi kakvi jeste. Zbog vaše žarke želje, humanosti i spretne brzine upravo smo mi Zadrani prvi stigli u hangar. Mi smo za sad odradili svoje, a svi vi koji ćete nastaviti niz pomaganja, molimo da pratite upute Stožera jer se pravila mijenjaju iz minute u minute. Još jednom po milijunti put, veliko hvala svima – poručili iz Konobe Kamen, uz nekoliko videa objavljenih na njihovom facebook profilu.

Za svaki vid pomoći možete kontaktirati Stožer civilne zaštite Grada Zadra:

099/218-3596 ili stozer@grad-zadar.hr