17 sij 2022
ODLAZAK Dominic Gilbert: “Vjerujem da će nam se putevi opet sresti”
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
KK Zadar

ODLAZAK Dominic Gilbert: “Vjerujem da će nam se putevi opet sresti”

Utakmica s Goricom bila je posljednja koju je u dresu Košarkaškog kluba Zadar odigrao Dominic Gilbert. Nezadovoljan svojim statusom, Gilbert je zatražio raskid ugovora te će karijeru nastaviti u nizozemskom klubu Heroes Den Bosch.

Kada je prelomio i donio odluku da želi napustiti sastav iz Krešinog doma?

– Poslije utakmice s FMP-om sam riješio sam sa sobom. Osjetio sam da više nema smisla. Nisam bio zadovoljan minutažom koju sam imao. Imam 24 godine i želim igrati. Nema se tu što puno pričati, takav je život, okrećem novu stranicu u karijeri – kaže nam Dominic.

Prošle sezone bio je jedan od vodećih igrača Zadra. U finalu Kupa Krešimira Ćosića bio je maestralan. Uz dvojac Mavra – Ivanov, on je s 15 koševa i 9 skokova pogurao momčad do titule.

– Daleko najdraži trenutak u karijeri. U onoj atmosferi, pred najboljim navijačima, uzeti trofej, za to se trenira i živi. Hvala svima koji su moj boravak u Zadru učinili lijepim. Po meni je ovo samo trenutačan rastanak, Zadar je uvijek u mom srcu i vjerujem da će nam se putevi uskoro opet sresti –  tužnog glasa izustio je na kraju Gilbert.