07 srp 2024
Deni Kolega: “S Tinom želim naslov prvaka, a najljepši osjećaj je povesti moj Sv. Mihovil kao kapetan”
Foto: HU "Antonio Jurjević"
Futsal

Deni Kolega: “S Tinom želim naslov prvaka, a najljepši osjećaj je povesti moj Sv. Mihovil kao kapetan”

Deniju Kolegi, jednom od najboljih zadarskih malonogometaša, vikendi za vrijeme natjecateljske sezone svakako nisu dosadni. Paralelno igra futsal za Tin u Prvoj županijskoj ligi i MNK Jezera u Drugoj hrvatskoj ligi te veliki nogomet za matični Sv. Mihovil u Drugoj županijskoj ligi. Intervju za vrijeme korona-stanke bio je idealna prilika da ga upitamo kako stiže ispunjavati sve sportske, a k tomu i poslovne obveze?

– Moram priznati da je dosta naporno igrati paralelno na tri strane, tim više što živim na otoku pa mi i sama putovanja na treninge i utakmice oduzimaju dosta vremena. Uz to sam i zaposlen u zadarskom Vodovodu, ali ako se dobro organiziraš, sve se stigne. Osim toga, za mene je nogomet prvenstveno ljubav, a kada se nešto voli, ništa nije teško – kaže Deni.

Nakon 11 odigranih kola Tin drži drugo mjesto sa 24 osvojena boda, 4 manje od vodeće Varoši Zara Dental Centar. Jeste li zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone?

– Zadovoljni smo. Ušli smo u sezonu poprilično usporeno i prelako smo gubili bodove. No, u posljednjih pet-šest kola nanizali smo seriju odličnih utakmica i pobjeda i popeli se na drugo mjesto. Šteta što je prvenstvo prekinuto baš kada smo ušli u formu, ali što je tu je.

Što očekujete kada se natjecanje nastavi? Kakvi su ciljevi Tina ove sezone?

– Prije svega nadam se da ćemo se što prije vratiti na parket i nastaviti s onakvom formom u kakvoj smo bili kada je prvenstvo prekinuto. Cilj nam je jedan jedini, a to je naslov prvaka. Bit će jako teško, ima dosta jakih momčadi, a prvenstvo je dugo, no vjerujem u svoju momčad i u ostvarenje našeg cilja.

Foto: MNK Jezera

Sa 17 postignutih golova drugi ste na ljestvici strijelaca, iza Ivana Čurjurića koji je zabio 19. Kako ste zadovoljni svojim igrama i koga vidite kao glavnog konkurenta u borbi za treću titulu najboljeg strijelca 1. ŽMNL?

– Zadovoljan sam svojim igrama, iako sam, kao i cijela momčad, loše krenuo u prvenstvo. No, s vremenom sam pronašao formu i posljednjih pet-šest utakmica odigrao na nivou i zabijao. Što se titule najboljeg strijelca tiče, tu bih svakako izdvojio Čurjurića, koji je strašan golgeter te mog suigrača Lovru Kresovića, koji je u odličnoj formi. Ima tu još nekoliko odličnih momaka i bit će vrlo napeto i zanimljivo do samoga kraja.

Nekoliko riječi o Sv. Mihovilu. Dva otoka jedan klub. Kako vam je tamo i kako se slažu momci iz različitih otočkih mjesta?

– Sv. Mihovil je posebna priča, to je prije svega jedna velika obitelj. Ekipa je vrhunska, svi momci su “boduli”, poznajemo se od malih nogu i veliki smo prijatelji. U klubu trenira preko 100 djece, a na seniorskim treninzima je nas dvadesetak. Klub je odlično uređen i u njega je uloženo mnogo truda i ljubavi. Za mene nema ljepšeg osjećaja nego kada kao kapetan povedem momčad na teren.

Foto: NŠK Sv. Mihovil

U Sv. Mihovilu je Deni napravio i prve nogometne korake.

– Tamo sam prošao sve mlađe kategorije do seniora, a nakon toga sam se prebacio na mali nogomet i igrao zadarsku ligu za Ugljan te 1. i 2. HMNL za Murter. U međuvremenu mi se opet vratila želja za velikim nogometom te sam nekoliko sezona igrao za Debeljak i Sabunjar. U malom nogometu sam, u potrazi za novim iskustvima, prešao u Tin i Jezera, a kada je Sv. Mihovil obnovio igralište i ponovno okupio seniore, na poziv trenera Kreše Jaklina, vratio sam se u matični klub.

Za kraj – jedan kuriozitet. Jeste li u kakvoj rodbinskoj vezi sa skijaškom braćom Kolega?

– Nismo ni u kakvoj rodbinskoj vezi, ali oni svako ljeto ljetuju u Kalima i osobno ih poznajem. Obojica su vrhunski momci, izvanredni sportaši i pravi uzori – za kraj će Deni Kolega.

Foto: Barbara Kurtin