16 sij 2021
Zadranke u posljednjoj utakmici polusezone dočekuju Šibenik
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Košarka

Zadranke u posljednjoj utakmici polusezone dočekuju Šibenik

Tri dana nakon utakmice s Pulom, košarkašice Zadra odigrat će i posljednji susret ove polusezone. U zaostalom dvoboju 8. kola Premijer lige za žene skupine Jug naše će igračice u srijedu na svom parketu ugostiti Šibenik, ekipu koja sasvim sigurno spada u one koje će se na kraju sezone boriti za naslov prvakinja, što dovoljno govori o snazi odabranica Stipe Bralića, ujedno i izbornika ženske seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske.

S druge strane, Zadranke ove sezone u devet utakmica nemaju nijednu pobjedu, što ih u sutrašnjem dvoboju stavlja u ulogu potpunog autsajdera. Drastično pomlađivanje ekipe, nemogućnost održavanja redovitih treninga, sa kompletnim brojem igračica, kao i period proveden u samoizolaciji zbog koronavirusa utjecali su na to da ekipa Samira Žuže još nije dosegla nivo potreban da bi se ravnopravno konkuriralo ostalim ekipama u ovoj skupini.

Naznaka da stvari idu na bolje ima. Pogotovo se to vidjelo u posljednjoj utakmici protiv Pule, koja je bila i najzrelija partija Zadranki u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ipak, za pobijediti Šibenik, morat će se izdignuti na još  višu razinu, a koliko je to moguće, s obzirom da u sastavu najvjerojatnije neće biti niti Hane Rudić kao ni Valerije Prtenjače, najbolje će se vidjeti sutra.

– Igramo bez dvije vrlo važne igračice u rosteru i to nam je veliki hendikep. Nažalost, opet neću dobiti onu završnu sliku koju tražim kroz cijeli dosadašnji dio sezone. Šibenik je, uz Pulu i Ragusu, siguran putnik u Ligu za prvaka i svaki ogled protiv takvih protivnika za nas je prilika da dobijemo što bolji uvid u kakvom smo mi trenutačno stanju – kazao je Žuža.

Utakmica između Zadra i Šibenika, nakon koje će košarkašice na pauzu do polovice siječnja sljedeće godine, na rasporedu je u srijedu u 20 sati u dvorani 3 ŠC Višnjik.