16 sij 2021
Marko Car: “Afera u Austriji je prenapuhana, a u Zadru sam proveo najljepše trenutke u karijeri”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
Košarka

Marko Car: “Afera u Austriji je prenapuhana, a u Zadru sam proveo najljepše trenutke u karijeri”

Marko Car, bivši košarkaš Zadra, koji je na Višnjiku proveo dvije sezone, a u jednoj (2010./11.) je bio i najbolji igrač momčadi, završio je košarkašku karijeru. Markov posljednji klub bio je UBSC Graz, a posljednju utakmicu odigrao je početkom ove godine, nakon čega je u Austriji izbila velika afera s namještanjem utakmica, u koju je bio upleten upravo njegov klub.

Nakon toga Marko više nije javno istupao, a prvi intervju odlučio je dati upravo za naš portal.

– O aferi ne mogu reći ništa posebno, osim toga da je u početku sve prenapuhano i preuveličano i na kraju je ostalo na tome. Jedino što se stvarno dogodilo je da sam u tom trenutku izgubio volju i želju za košarkom, jer jednostavno više nisam htio da me ljudi osuđuju samo na račun nekih glasina. Zato sam odlučio napraviti pauzu i usmjeriti svoju energiju na druge stvari – kaže Car.

Foto: Kleine Zeitung

Mjesto boravka ovog 35-godišnjeg Dugorešanina i dalje je Austrija.

– Tu mi je dobro, iako se više ne bavim košarkom. Ne mogu reći da je to definitivno, ali za sada ne razmišljam o povratku na košarkaške terene. Još uvijek osjećam veliku gorčinu, sve je još svježe, tako da ćemo vidjeti što će biti kada prođe određeno vrijeme. Košarka je uvijek bila moja najveća ljubav, ali sada mi jednostavno nije u prvom planu.

Uspomene na zadarske dane jedne su od najljepših u Markovoj karijeri.

– Naravno da se uvijek rado sjećam Zadra. To su mi najljepši košarkaški trenuci u život, koje nikada neću zaboraviti. Zbog situacije s koronavirusom nisam bio u mogućnosti doći u Zadar, ali kada se sve vrati u normalu, sigurno ću češće dolaziti, kao što sam i prije. KK Zadar pratim kad god stignem i želim im sve najbolje i puno uspjeha.

Najdraži i najtužniji trenutak?

– Definitivno ulazak u finale Kupa Krešimira Ćosića, kada smo nas petorica odigrali 40 minuta bez zamjene. Najtužniji su porazi u finalima, žao mi je što nisam osjetio kako je to osvojiti trofej u Zadru. Uvijek sam govorio koliko volim klub i grad pa mogu reći i da mi je i odlazak iz Zadra jako teško pao.

Planovi za budućnost?

– Posvetiti se obitelji i na poslovnom planu napredovati što je više moguće.