16 svi 2021
Petar Milin: “Svi se čude izvrsnim rezultatima naših cura osim nas”
Veslanje

Petar Milin: “Svi se čude izvrsnim rezultatima naših cura osim nas”

Jednu čudnu godinu ali ne samo njima nego i mnogim drugi sportskim klubovima više i nego uspješno su okončali predstavnici Veslačkog kluba Jadran.

„Sve u svemu dobro je kako smo mislili da će sve biti kada je krenula pandemija koronavirusa sredinom ožujka. Uspjeli smo na kraju odraditi pet natjecanja od planiranih kojih 20 tak. Odradili smo i dvije kontrolne regate i nastupili smo i na prvenstvu Hrvatske gdje smo osvojili pet medalja. Imamo perspektive ali nismo je uspjeli pokazati na regatama jer ih nije bilo. Bilo je sve više manje zadovoljavajuće, nadamo se da će se stanje normalizirati i da će 2021 biti kudikamo bolja u svim segmentima” – ističe trener Petar Milin.

Ženska posada Jadrana ono je na što su u klubu posebno ponosni?

„Ima pet godina da smo pokrenuli žensko veslanje i mi smo od tada osvojili 20 medalja. Sve to govori kolika je ekspanzija ženskog veslanja. Naredne godine bi trebali imati dobre juniorke, samo neka se stanje smiri. Cure odlično treniraju, u konkurenciji mlađih juniorki su pomele konkurenciju, za nas je to bilo očekivano dok su se drugi u Hrvatskoj itekako čudili”.

Na međunarodnoj razini, koliko mogu naše cure?

„Mislim da je to razina reprezentacije, idemo korak po korak, tek su prva juniorska godina, mislim da mogu biti u tom krugu reprezentativki. Nismo zadali nikakav cilj ali vjerujem da je pred njima lijepa budućnost”.

Što se sada događa u klubu iz uvale Jazine?

„Nismo stali u potpunosti s radom, treneri su u stalnom kontaktu s veslačima, podijelili smo im simulatore za rad kod kuće. Dajemo im upute preko društvenih mreža. Gotovo smo bili dva mjeseca u pripremama za novu sezonu, 27.11 smo prekinuli treninge u klubu i sada se snalazimo na sve moguće načine. Nama sezona počinje u ožujku, nadamo se da će se stanje s koronavirusom normalizirati te da ćemo u 2021 pričati samo o sportskim rezultatima” – na kraju će Milin.