19 tra 2024
David Škara: “U Francuskoj želim napraviti još jedan iskorak u karijeri”
Košarka

David Škara: “U Francuskoj želim napraviti još jedan iskorak u karijeri”

Prošlu sezonu zadarski košarkaš David Škara odradio je u španjolskom drugoligašu Levitec Huesci. Sada se nalazi u Francuskoj, također je riječ o drugoligašu, a zove se Denain ASC Voltaire.

– Tako je, iako je postojala mogućnost da ostanem i dalje u Španjolskoj odlučio sam napraviti ovaj korak. Druga država, nova ekipa, uvijek sam volio izazove i želim i ovdje ostaviti što bolji dojam.

Kako si se snašao u novoj sredini?

– Sve izvrsno, zadovoljan sam sa svime, iz trenutačne pozicije mi se dolazak u Francusku čini kao odličan izbor. Definitivno mi boravak ovdje može biti odlična odskočna daska za daljnji napredak u karijeri.

Nešto o ProB ligi?

– Liga je fizički i atletski dosta zahtjevna, igra se brza košarka, gledajući s te strane potpuno drugačija košarka u odnosu na onu koju sam igrao lani u Španjolskoj.

Denain ASC Voltaire?

– Jako profesionalan i organizacijski vrhunski posložen klub. Svi su vrlo korektni, ciljevi ljudi koji vode klub su jasni. Želja je izboriti play off i sve ćemo napraviti da to i realiziramo.

Dosad su odigrana svega tri kola.

– Specifična situacija je zbog lockdowna u Francuskoj. Liga je stala nakon tri kola, klubovi nisu htjeli igrati ligaške utakmice bez gledatelja pa smo skoro dva mjeseca igrali samo prijateljske i kup utakmice. Sada bi se liga trebala nastaviti, a nas očekuje dvoboj protiv ponajbolje momčadi Nancya, koji je stalno u borbi za prvo mjesto.

David je u tri odigrane utakmice na prosjeku od 16 postignutih koševa.

– Imam stvarno odličnu minutažu i povjerenje trenera i suigrača. Uživam i samo da se stanje više smiri, vjerujem u još jednu svoju dobru sezonu u inozemstvu – za kraj će Škara.