18 tra 2021
Super Chicksice novu sezonu otvaraju kod Radnika u Karlovcu
Futsal

Super Chicksice novu sezonu otvaraju kod Radnika u Karlovcu

Prva malonogometna liga za žene kreće ovog vikenda, a u njoj i ove sezone sudjeluje zadarski predstavnik Futsal Super Chicks, koji brani broncu s lanjskog prvenstva. Ekipa iz Poličnika prvo će kolo odigrati u Karlovcu kod novaka u ligi, Radnika.

Što se tiče samog kadra “Čiksice” su doživjele dosta promjena. Klub su napustile Karla Kurkutović i Laura Kopić, prošlosezonske stožerne igračice, koje su pojačale branitelja naslova MC Plus, a slovenska reprezentativka Rebeka Bačar i Magdalena Šarlija zadobile su teške ozljede te će propustiti ovu sezonu. U klub su pristigle Jelena Tunjić iz sisačke Siscie te nekolicina mladih zadarskih cura.

Utakmica u Karlovcu za djevojke Luke Marinovića bit će prvi pravi ispit i provjera snaga. Ekipa Radnika nepoznanica je za sve, ali Marinović na sjever Hrvatske putuje s nadom u tri boda.

– Ove sezone došlo je do promjene u ligaškom sustavu, na sreću svih nas. Prvo kolo putujemo u Karlovac i unatoč tome što se radi o novaku u ligi i nitko ga ne poznaje, u mislima nam je samo kako se kući vratiti s tri boda – rekao je Marinović.

Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 14 sati u ŠSD Mladost u Karlovcu.  Valja napomenuti i kako će svoju prvu domaću utakmicu “Čiksice” odigrati u drugom kolu, kada dočekuju Sisciu iz Siska. Domaće utakmice naše će malonogometašice igrati u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom Brigu.

Parovi 1. kola: Radnik – Super Chicks, MC Plus – Alumnus, Siscia – Graničar, Dinamo – Osijek, Mirlović Zagora – Meteora.