18 tra 2021
PUT BEZ NADE Zadranke gošće neporažene Raguse
Košarka

PUT BEZ NADE Zadranke gošće neporažene Raguse

Tri dana nakon utakmice i poraza u Splitu od KA Žana Lelas, pred košarkašicama Zadra novi je ogled u natjecanju Premijer lige. U dvoboju pretposljednjeg, 9. kola prvog dijela sezone Zadranke u subotu odlaze u goste jedinoj neporaženoj ekipi lige, dubrovačkoj Ragusi.

Ekipa trenerice Cvetane Matić u ovoj je utakmici izraziti favorit i sve osim uvjerljive pobjede bila bi velika senzacija. Ragusa je, nakon što joj je lani titulu iz ruku odnio koronavirus,  i ove sezone složila vrlo respektabilnu ekipu u kojoj jednu od glavnih uloga igra Ana Vrsaljko, dojučerašnja najbolja igračica Zadra. Osam pobjeda u isto toliko utakmica dovoljno govori o njihovoj snazi, a sigurno je kako popusta neće biti niti za Zadranke koje su, s druge strane, još uvijek bez slavlja u ovom natjecanju.

U redovima ekipe s Višnjika sigurno su svjesni kako Ragusa nije protivnik protiv kojeg će tražiti svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Primarni zadatak trenera Samira Žuže u Dubrovniku bit će vraćanje ekipe u natjecateljski ritam, nakon što je većina igračica tek prije nekoliko dana izašle iz samoizolacije.

Susret se igra u Sportskoj dvorani Gospino polje s početkom u 16 sati.