18 tra 2021
NAKON MJESEC DANA Odbojkašice Zadra dočekuju Veli vrh
Odbojka

NAKON MJESEC DANA Odbojkašice Zadra dočekuju Veli vrh

Dvije pobjede, četiri poraza, tri odgode… itinerar je odbojkašica Zadra od početka sezone u natjecanju Prve lige, koja će se po svemu sudeći i dalje krojiti prema situaciji vezanoj za koronavirus.

Neredoviti treninzi, izostajanja brojnih igračica s istih, nemogućnost odigravanja utakmica u kontinuitetu samo su dio problema s kojima se sportašice i sportaši nose u posljednje vrijeme, a ništa drugačije nije ni u ženskoj odbojci, gdje je stanje možda čak i lošije nego u drugim sportovima. U posljednja dva kola odigrale su se, naime, sveukupno tek dvije utakmice.

Ipak, 10. kolo, koje je na rasporedu ovog vikenda, donijelo je dijametralno suprotnu situaciju. Tek dva susreta su odgođena, dok će ih se odigrati četiri, a među njima i onaj u kojem igračice Zadra na svom parketu dočekati ekipu Veli vrh. Puljanke su, baš kao i Zadranke, u dosadašnjem dijelu sezone odigrale šest utakmica, u kojima su ostvarile polovičan učinak od po tri pobjede i poraza te se nalaze na šestom mjestu ljestvice.

S druge strane, odbojkašice Zadra su s dvije pobjede i četiri poraza desete u poretku 12 ekipa pa im je stoga ova utakmica od velike važnosti u hvatanju priključka sredini ljestvice.

– Pokušat ćemo odigrati što bolje, iako smo zbog cijele ove situacije ispali iz natjecateljskog ritma. Ipak, igramo kod kuće i nadamo se pobjedi do koje ćemo doći jedino ako ispravimo sve nedostatke koji su nam se javljali kroz sezonu i pogreške svedemo na minimum – kaže trener Zadra, Domeniko Kresoja.

Utakmica se igra u subotu u dvorani 4 ŠC Višnjik, bez gledatelja, s početkom u 17 sati.