18 tra 2021
PLEMENITE ČISTAČICE Na ŠC Višnjik sakupljaju čepove za djecu onkološke bolesnike
Ostali sportovi

PLEMENITE ČISTAČICE Na ŠC Višnjik sakupljaju čepove za djecu onkološke bolesnike

“Moram podijeliti s vama jednu priču i zamolio bih vas da je podijelite sa cijelom zadarskom javnosti”, zamolio nas je prije neko vrijeme Mladen Babić, dugogodišnji fizioterapeut Košarkaškog kluba Zadar.

Nije, dakako, bilo riječ o košarci, jer Mladen svoje “tajne” čuva unutar četiri zida “ambulante” Dvorane Krešimira Ćosića. Otkrio nam je priču o skromnim čistačicama ŠC Višnjik, koje već dugo sakupljaju čepove praznih boca u humanitarne svrhe.

A kako na Višnjiku, osim KK Zadra, trenira i velik broj drugih klubova i sportaša, čepova je doista mnogo. Tako naše vrijedne čistačice sve čepove odvajaju u kutije i sudjeluju u humanitarnoj akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, čiji prihod ide za djecu onkološke bolesnike.

– Kada smo čule za tu akciju, odmah smo se dogovorile da krenemo prikupljati čepove, jer s obzirom na svakodnevni posao dobro znamo koliko ih na Višnjiku ima. Drago nam je da možemo pomoći barem na ovako simboličan način. Iskreno, nismo ni mislile da je to neka priča za medije, ali eto, drago nam je, jer se nadamo da će potaknuti i druge ljude na slične humanitarne aktivnosti – kažu nam plemenite čistačice s Višnjika.