18 tra 2021
Ivan Čurjurić: “Uživam u futsalu, ali prioritet mi je povratak na zeleni teren”
Foto: Futsal Zadar
Futsal

Ivan Čurjurić: “Uživam u futsalu, ali prioritet mi je povratak na zeleni teren”

U pauzi od velikog nogometa Ivan Čurjurić redovito igra futsal i jedan je od najboljih igrača Prve županijske malonogometne lige. U dresu Varoši Zara Dental Centar ove je sezone mreže protivnika zatresao već 19 puta. Ipak, koliko god uživa u malom nogometu, ne krije želju i ambiciju povratka na zelene travnjake.

Posljednji klub bio ti je Zrinjski Mostar, gdje si završio prošlu sezonu. Zašto si napustio klub i kako to da još uvijek nemaš novi angažman?

– U Zrinjskom mi je bilo stvarno dobro. Igrao sam dobro i sve je bilo ok, ali po isteku ugovora se nažalost nismo dogovorili oko nastavka suradnje. Tu je veliku ulogu odigrala i pandemija koronavirusa, zbog čega mi je novi ugovor automatski morao biti manji, na što nisam mogao pristati. Ali o Zrinjskom i Mostaru mogu reći zaista samo sve najbolje – kaže Ivan.

Dosta dugo si u inozemstvu, od 2013., čak 4 godine na Cipru pa Rumunjska i BiH. Razmišljaš li o povratku na domaće terene? Ima li ponuda?

– Zadovoljan sam svojom inozemnom karijerom. Naravno da uvijek može i bolje, ali gdje god sam bio, igrao sam dobro i davao sve od sebe. Što se tiče povratka u hrvatski nogomet, iskreno sada ne razmišljam o tome. Prioritet mi je vratiti se na zeleni teren, a hoće li to biti ponovno inozemstvo ili Hrvatska, u ovom trenutku mi nije toliko bitno. Bilo je dosta opcija pred početak sezone, neke nisu meni odgovarale, neke se jednostavno nisu ostvarile i tako sam nažalost ostao bez angažmana. Ali nije svako zlo za zlo, imao sam više vremena za provesti s djecom i suprugom, što prošlih godina nisam mogao, tako da me to čini sretnim. A siguran sam da ću početkom sljedeće godine pronaći novi klub.

Pet sezona igrao si za seniore NK Zadra. Koje su ti najljepše uspomene iz tog razdoblja?

– Puno je tu uspomena i lijepih trenutaka. Ako moram nešto izdvojiti, definitivno bi to bila sezona 2009./10., kada sam po izboru novinara bio najbolji igrač Zadra i osvojio trofej “Hrvoje Ćustić” Zadarskog lista. Uvijek se lijepo sjetiti tih vremena.

Hrvoje Ćustić. Par riječi o njemu, kako ga pamtiš?

– Uh, o Hrvoju bih mogao pričati cijeli dan. Upoznali smo se još kao djeca, a kada je bio u Međimurju jedno vrijeme smo bili cimeri, jer sam i ja tada bio na pripremama u Čakovcu. On je prije svega bio sjajan čovjek i pravi prijatelj i kao takvoga ću ga zauvijek pamtiti i čuvati uspomenu na njega.

NK Zadar je pred gašenjem. Kako ti gledaš na sve ovo što se događalo posljednjih godina?

– Jako mi je žao zbog toga, jer Zadar je moj klub, ali zaista ne bi htio ulaziti u tu priču. Već sam dugo van kluba i nije na meni da to komentiram, ali sigurno da mi je žao i da Zadar kao grad zaslužuje puno bolju nogometnu priču.

Foto: eZadar

Koliko si dugo već član Varoši Zara Dental Centar i koliko ti mali nogomet pomaže po pitanju forme i svega ostaloga vezanog za “veliki”?

– Za Varoš igram već četiri godine. Sve su to moji prijatelji i kad god sam bio na pauzi, igrao sam s njima i uživao. Ne mogu reći da mi mali nogomet pomaže što se tiče forme, više je to hobi, iako se i tu treba dobro istrčati. Treniram individualno i sa HNK Zadrom te im zahvaljujem što su mi dopustili da radim s njima. Fizički sam na vrlo visokoj razini, spreman za nove izazove, a mali nogomet mi više može pomoći u smislu brze reakcije u određenim situacijama na velikom terenu.

Očekivanja od ove malonogometne sezone?

– Da Varoš Zara Dental Centar bude prvak, naravno.

Najbolji nogometaš i malonogometaš s kojima si igrao?

– Bilo ih je dosta, ne znam koga bih izdvojio. Najviše me impresionirao Florin Cernat iz doba Hajduka. Što je taj mogao s loptom i kakvu je tehniku imao, to je strašno. Što se malog nogometa tiče, izdvojit ću Matu Bugariju, Luku Jurlinu i Dragana Župana.

I za kraj da riješimo vječnu dilemu: Čurjurić ili Ćurjurić?

– Ha, ha niste prvi koji to pitaju. Pravilno je Čurjurić, iako me svi zovu Ćurjurić, na što sam već navikao i ne smeta mi pa neka tako i ostane.

Foto: Futsal Zadar
Foto: Futsal Zadar