18 tra 2021
KA Žana Lelas još jednom bolja od Zadra
Košarka

KA Žana Lelas još jednom bolja od Zadra

Košarkašice Zadra u zaostalom dvoboju 7. kola Premijer lige poražene su u Splitu od Košarkaške akademije Žana Lelas rezultatom 81:47.

Iako rezultat sugerira laganu pobjedu domaće ekipe, u stvarnosti je to izgledalo ipak malo drukčije. Zadranke, koje su tek početkom tjedna nakon izlaska iz samoizolacije počele trenirati, “pale” su tek u posljednjoj četvrtini, nakon što su u prve tri bile više-manje ravnopravan takmac.

Ekipa s Višnjika na Gripama je nastupila s tek 10 igračica od kojih dvije nisu niti ulazile u igru, pa činjenica kako su gotovo 30 minuta bile u kakvom-takvom rezultatskom priključku, iako se mora priznati kako pobjeda domaćih nije bila upitna u nijednom trenutku, može veseliti sve njih kao i trenera Samira Žužu koji polako nazire plodove višemjesečnog truda uloženog u ekipu. Pogotovo što se ova utakmica naslonila na onu prošlu protiv Splita, kada su Zadranke također pokazale napredak u igri.

KAŽL je do pobjede predvodila Andrea Marić s 18 koševa, dok je kod Zadranki, koje su još uvijek bez pobjede u ovom natjecanju, prednjačila Katia Nekić s 22 poena. KOMPLETNA STATISTIKA

Iduću utakmicu igračice Zadra odigrat će već za tri dana, kada u sklopu 9. kola gostuju u Dubrovniku kod vodeće i jedine neporažene ekipe lige, Raguse.