18 kol 2022
Jurica Dilber: “Termini u Mocirama određuju se prema rangu natjecanja”
Futsal

Jurica Dilber: “Termini u Mocirama određuju se prema rangu natjecanja”

Nakon što smo prije pet dana objavili intervju s Tonijem Krunešom, predsjednikom Udruge za mali nogomet Zadarske županije, u kojemu je izjavio da im je velikim dijelom sezone onemogućen normalan rad u Dvorani Mocire, a sa sličnim problemima susreli su se i u Rukometnom klubu Zadar, odgovore smo odlučili potražiti kod nadležne institucije, odnosno Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima “Zadarski sport”.

Tom prilikom poslali smo upit s četiri pitanja:

1. Zbog čega RK Zadar i Udruga za mali nogomet Zadarske županije, kao najveći i najdugovječniji korisnici dvorane Mocire nisu obaviješteni o promjenama termina, koji bitno utječu na njihov rad?

2. Tko i na temelju čega ima prioritet pri određivanju termina u Dvorani Mocire?

3. Zbog čega Rukometnom klubu Zadar nije omogućeno korištenje jednog spremišta za lopte i ostale rekvizite u sklopu dvorane?

4. Zbog čega nije u funkciji video streaming u Kuglani Mocire, koji je obavezan za sve utakmice hrvatske kuglačke lige?

Odgovor iz Zadarskog sporta stigao je vrlo brzo.

– Rukometni klub Zadar 1954 i Udruga za mali nogomet Zadarske županije pravodobno su obaviješteni o terminima u dvorani Mocire, s obzirom da se raspored termina usklađivao prvenstveno prema natjecanju višeg ranga pa samim time i prioritetnijem, a to je natjecanje u odbojci na nacionalnoj i europskoj razini te je u skladu s tim svaka udruga odnosno klub dobio svoje termine.

Određivanje termina u dvorani Mocire određuje se jedino na temelju ranga natjecanja odnosno kategorizacije kluba, s tim da prioritet imaju klubovi višeg ranga natjecanja prilikom iznajmljivanja dvorane.

U odnosu na upit zbog čega Rukometnom klubu Zadar 1954 nije omogućeno korištenje jednog spremišta za lopte i ostale rekvizite, ističemo da je potpuno pogrešno da istome nije omogućeno korištenje jednog spremišta, dapače, istome je ove godine dodijeljena na korištenje jedna prostorija koja je izdvojena od spomenutih spremišta te im je dana da ju koriste u svrhe koje su im potrebne, a na dispoziciji im je i spremište ispod tribina već dugi niz godina, tj. od kada RK Zadar 1954 koristi dvoranu Mocire.

Kuglana Mocire opremljena je sa sustavom za video streaming, koji je obavezan za sve utakmice kuglačke lige i isti uredno radi, a poteškoće smo imali na samom početku sezone zbog izmjene tehničke opreme – stoji u odgovoru kojega potpisuje Jurica Dilber, ravnatelj Javne ustanove Zadarski sport.

Ako smo ovim posredovanjem u komunikaciji na relaciji klubovi – “Zadarski sport” uspjeli barem malo izgladiti situaciju, bit će nam zadovoljstvo. U svakom slučaju, nadamo se da će se ovakvi i eventualni slični problemi u budućnosti rješavati bez potrebe intervencije medija, a prvenstveno na zadovoljstvo samih sportaša, čiji interesi moraju biti na prvom mjestu.