19 tra 2021
FUTSAL STATISTIKA Ivan Čurjurić vodeći strijelac, Domagoj Miletić “kralj kartona”
Futsal

FUTSAL STATISTIKA Ivan Čurjurić vodeći strijelac, Domagoj Miletić “kralj kartona”

U ovim kišnim danima, u odsustvu natjecateljskih utakmica, Futsal Zadar je na svojim stranicama objavio zanimljiv članak o statističkom učinku igrača i momčadi u dosadašnjem dijelu sezone triju malonogometnih županijskih liga.

Kategorija koja “nosi najviše bodova” svakako je broj postignutih pogodaka igrača. Ivan Čurjurić (Varoš Zara Dental Centar) zabio ih je čak 19, a u stopu ga prate trojica igrača s pogotkom manje, Filip Smolić (Sukošan), Danijel Toman (Višnjik) te Toni Čulina (Osam mladi). Kuriozitet je da sljedeću utakmicu, kad god ona bila, moraju preskočiti Čurjurić i Čulina pa su Smoliću i Tomanu otvorena vrata za napad na najboljeg strijelca. U nastavku donosimo strijelce po ligama:

1. ŽMNL

19 – Ivan Čurjurić

17 – Deni Kolega

16 – Josip Gagula

2. ŽMNL

18 – Danijel Toman

10 – Blaž Katuša

8 – Josip Zelenčić, Bruno Orlović i Lovre Kandić

3. ŽMNL

18 – Toni Čulina

13 – Šime Klarin

11 – Toni Plazibat

Kada je riječ o grubljim kategorijama, trojac Ivan ŠkaraJurica Brkljača i Ivan Matak predvode ljestvicu “grubijana” s najviše napravljenih prekršaja. Domagoj Miletić je, pak, usamljeni kralj po broju zarađenih žutih kartona (5), a u stopu ga prate Bruno Orlović i Nikola Kojić sa 4 javne opomene. Što se crvenih kartona tiče, za sada se, srećom, nitko posebno ne ističe.

Krešimir Zrilić Deda ima najviše razloga za glavobolju kad su u pitanju žuti kartoni momčadi, budući da Sveti Ante ima već 15 žutih na kontu. Da jabuka ne pada daleko od stabla (ako je stablo jabuke) dočarava i činjenica da je na drugom mjestu Plovanija sa 14 žutih kartona. Očit je to rukopis i ostavština Ivana Jurića, koji gaji jak i fizički grub futsal. Ništa manje nježna nije ni Tumina bojna te Stanovi broje 71 prekršaj.

Tin je zabio najviše pogodaka u sve tri lige, njih 52, a za vratom mu pušu Kontrol biro Auto Rogić Varoš Zara Dental Centar s 47 postignutih pogodaka. Na dnu liste momčadi s najviše postignutih pogodaka su Young boysi, iako igračka imena uopće ne sugeriraju takav ishod.

1. ŽMNL

52 – Tin

47Varoš ZDC i Kontrol biro

43 – Primorac Ljubač

2. ŽMNL

41 – Višnjik

30 – Sinjoretovo

28 – Gentleman Barbershop

3. ŽMNL

43 – Sukošan

42 – Novi Bokanjac

40 – Osam mladi

S druge strane, mrtva trka vodi se u nepopularnoj rubrici primljeni pogoci, koju predvode Gauni i Primorac Ljubač s 57 primljenih.

Gol razlika, kao jedan od čimbenika i pokazatelja igre momčadi, zasigurno prikazuje i ponašanje momčadi. Listu s najvećom klupskom gol razlikom predvodi Varoš Zara Dental Centar s +31, dok Novi Bokanjac ima + 30.

1. ŽMNL

+31Varoš ZDC

+26 – Tin

+22 Kontrol biro

2. ŽMNL

+23 – Višnjik

+20 – Sinjoretovo

+ 15 – Gentleman barbershop

3. ŽMNL

+30 – Novi Bokanjac

+20 – Osam mladi

+15 – Krneza i Termin

Valja istaknuti i da je Sinjoretovo jedina momčad u svim ligama koja do sada još nije upisala poraz.