19 tra 2021
Lovre Bašić: “Nadam se dobroj sezoni u Belgiji”
Košarka

Lovre Bašić: “Nadam se dobroj sezoni u Belgiji”

Lovre Bašić ove će sezone u Belgiji braniti boje prvoligaša Liege Basketa. Nakon odlaska iz matičnog KK Zadra, 25-godišnji zadarski košarkaš prošle je sezone igrao vrlo dobro u dresu Osijeka, uz prosjek od 13,9 koševa i 8,6 asistencija po susretu, a ovo će mu biti prvi inozemni angažman.

– Krećemo s kup utakmicom 5. siječnja, a liga se planira završiti u roku u kojem je i trebala, tako da ćemo na početku godine ponekad imati i tri utakmice tjedno. Momčadi su dobre, igra se agresivna i fizički zahtjevna košarka i veselim se novom izazovu – kaže Lovre.

Kakve su ambicije Liegea?

– Imamo dobru momčad, no nekih velikih ambicija nema. Liege posljednjih par godina nije u najboljoj situaciji pa mislim da bi sredina tablice za nas bila jako dobra. Vjerujem da s ovom momčadi možemo to ostvariti. Igrali smo nekoliko pripremnih utakmica i na osnovu toga se vidjelo da možemo parirati svima. Jedina momčad koja je doista stepenicu iznad svih ostalih je Oostende.

Kako je prošla tvoja prilagodba na novu sredinu i momčad?

– Svi su me dobro prihvatili, od suigrača do trenera. Što god mi treba uvijek su tu, tako da sam za prvi inozemni angažman i više nego zadovoljan. Nadam se dobroj sezoni i momčadski i individualno pa ćemo vidjeti što nosi budućnost – zaključio je Bašić.