19 tra 2021
Veljko Mršić: “Znam da su očekivanja Zadrana velika, ali treba biti realan i imati strpljenja”
Foto: Marin Sušić
KK Zadar

Veljko Mršić: “Znam da su očekivanja Zadrana velika, ali treba biti realan i imati strpljenja”

Košarkaši Zadra nalaze se u samoizolaciji, zbog koje su odgođene tri utakmice. Dvije od njih, protiv Cedevite Olimpije u ABA ligi i Šibenke u HT Premijer ligi, trebale su biti odigrane ovaj vikend.

Novi su to problemi za trenera Veljka Mršića, čija momčad od početka sezone igra toplo-hladno. Odnosno, može se slobodno reći više “hladno” nego “toplo”. I dok su u domaćem prvenstvu, s omjerom 9-2, Zadrani u vrhu ljestvice, u ABA ligi su pri samom dnu sa samo jednom pobjedom u šest utakmica.

– Sigurno da stvari nisu onakve kakve bi mi željeli. Realna situacija je takva kakva jest i to nije od jučer. Treba udariti temelje, napraviti dugoročan projekt, izabrati ljude koji će ga voditi, stati iza njega te imati strpljenja, kako mi na terenu, tako i navijači – kaže Mršić pa odmah naglašava.

– Da bi navijači imali strpljenja trebaju vidjeti svjetlo na kraju tunela i tu mi u klubu moramo taj projekt prikazati i stati iza njega.

Za sada to i ne izleda baš tako, premda Mršić nije takvog mišljenja.

– Realno, situacija nije ni toliko loša koliko su očekivanja velika. Naši navijači žive u nekoj prošlosti koja je bila velika i napravljena od velikih igrača. Zadarski navijač je naučio gledati velike igrače, naročito u Jazinama i sada očekuje to i u Krešinom domu. Trenutačna realnost je drugačija i treba je graditi korak po korak, inače ćemo ići iz frustracije u frustraciju i nećemo iz tog tunela nikada izići – kaže trener Zadra.

Tko je odgovoran za sadašnje stanje, što se tiče ove sezone?

– Svi mi koji tu radimo smo odgovorni. S jednom dobrom analizom možemo krenuti naprijed. Napravili smo i malo prevelika očekivanja i stavili veliki teret na igrače, ja prvi i preuzimam odgovornost na sebe. Međutim, i njima sam rekao, tko se ne može nositi s takvim pritiskom teško može igrati u Zadru. Tko ne može istrpiti kritiiku i zahtjeve koji su veći od onoga što sada pružamo, ne zaslužuje biti tu, počevši od mene.

Na pitanje ima li još uvijek podršku uprave Kluba, Mršić odgovara.

– Ne znam, to bi trebali pitati njih. Iz mojih razgovora s njima, mislim da imam. Međutim, znate kako je to u sportu, danas jesi, sutra nisi, nema ni prošlosti ni budućnosti, samo danas. Sport je vrlo egzaktna grana i rezultat je mjerilo svega – zaključio je Mršić.

A priliku da poprave aktualnu situaciju i podignu raspoloženje navijača, Zadrani će imati po završetku samoizolacije, kada bi trebali nastaviti s natjecanjem na tri fronta – u ABA ligi, prvenstvu Hrvatske i Kupu Krešimira Ćosića.