06 ožu 2021
Odgođeni odbojkaški MEVZA turniri koji su se trebali igrati u Zadru
Odbojka

Odgođeni odbojkaški MEVZA turniri koji su se trebali igrati u Zadru

Odbojkaški MEVZA turniri za kadetkinje i kadete te juniorke i juniore, koji su se trebali odigrati u Zadru krajem prosinca i početkom siječnja, odgođeni su za ožujak. Veliki broj ekipa otkazao je sudjelovanje zbog pandemije koronavirusa, zbog čega je Hrvatski odbojkaški savez odgodio sva četiri natjecanja.

– Žao mi što su se turniri morali otkazati. Hrvatski odbojkaški savez je bio spreman organizirati te turnire po pravilima i epidemiološkim mjerama kojih bismo se strogo pridržavali kao što smo uspješno organizirali Europsko prvenstvo u Osijeku prošlog kolovoza i završnicu mlađih dobnih kategorija u Zadru prošlog listopada. Međutim, veći broj i juniorskih i kadetskih ekipa otkazalo je dolazak te bi se turnir sveo samo na ekipe Hrvatske, Češke i Izraela. Mislimo da u ovim izazovnim vremenima, i u duhu fair-playa, takav turnir ne bi imao nikakvu rezultatsku vrijednost – osvrnuo se na odgodu turnira Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) regionalno je tijelo srednjoeuropske odbojke. U Zadru su se trebale okupiti reprezentacije Hrvatske, Cipra, Češke, Austrije, Slovenije, Slovačke, Izraela i Mađarske.

– Mi ćemo napraviti sve da u ožujku pokušamo organizirati sva četiri turnira U16, U17, U18 i U19, opet u Zadru. Posebno nam je važno da se održe turniri U16 i U17 kako bismo izborili plasmane na Europsko prvenstvo – zaključio je Žanić.

U Zadar u svibnju dolaze i hrvatski seniorski reprezentativci na kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a u istom mjesecu održat će se i europska Zlatna liga za odbojkašice i Srebrna liga za odbojkaše. Već u lipnju očekuje nas FIVB Challenger kup te u kolovozu Europsko prvenstvo za žene, a sva natjecanja održat će se u ŠC Višnjik.