05 ožu 2021
PREKID NATJECANJA Stolnotenisači Donata polusezonu završili ranije
Ostali sportovi

PREKID NATJECANJA Stolnotenisači Donata polusezonu završili ranije

Stolnotenisači Donata na zimski će odmor ipak ranije od predviđenog. Iako im je do stanke preostalo za odigrati još dva susreta 6. kola u gostima kod dubrovačkog Libertasa i Splita, odlukom Hrvatskog stolnoteniskog saveza te će se utakmice najvjerojatnije odigrati u siječnju sljedeće godine.

Naime, Savez se pri donošenju ove odluke vodio Pojašnjenjem odredbe Ministarstva turizma i sporta vezane uz Odluku Stožera civilne zaštite od 27. studenoga o ograničenju natjecanja i treninga u sportu, u kojoj stoji kako su za individualne sportove, što stolni tenis i jest, treninzi i natjecanja dopušteni samo vrhunskim sportašima I., II. i III. kategorije.

– Žao mi je što se kolo odgodilo i što nećemo igrati ove dvije utakmice, jer smo bili u dobrom ritmu. Imali smo četiri pobjede za redom. Međutim, to je viša sila i svjesni smo kako je zdravlje na prvom mjestu. Čekat ćemo daljnje odluke matičnog saveza – rekao nam je kratko Davor Karlović, trener Donata.

Karlović je naglasio i kako će prva momčad do odlaska na zimsku stanku redovito trenirati i pripremati se za drugi dio natjecanja.