06 ožu 2021
Antonija Goja uoči Splita: “Nikada se nismo predale unaprijed pa nećemo ni sada”
Nogomet

Antonija Goja uoči Splita: “Nikada se nismo predale unaprijed pa nećemo ni sada”

Ženski nogometni klub Donat u subotu će u gostima kod Splita, dvobojem 10. kola Prve hrvatske nogometne lige za žene, zaključiti jesenski dio prvenstva. Bit će to drugi ovosezonski sraz ovih ekipa, nakon što je Split u 3. kolu na Stanovima slavio sa 7:0.

Odnos snaga vjerojatno se u ovih mjesec i pol dana i nije promijenio previše pa je Split i u ovom dvoboju apsolutni favorit. No, igračice trenera Jure Perkovića odlučne su u tome da se od polusezone oproste u najboljem svijetlu.

– Spremne smo. Sreća naša pa nam je odlukom Stožera omogućeno treniranje, jer je zabrana treniranja jedan veliki udarac za sport. Idemo u Split odraditi ovu utakmicu što je god kompetitivnije moguće, jer ni u jednoj utakmici dosada nismo unaprijed upisali poraz, bez obzira na jakost protivnika.

Naravno, Split je u ovoj utakmici favorit i objektivno su jača ekipa od nas. Međutim, to će morati dokazati u 90 minuta na travnjaku. Mi ćemo dati sve od sebe da pružimo što bolji otpor i da na što bolji način zaključimo ovaj jesenski dio prvenstva – kazala je Antonija Goja, igračica Donata, koja ističe kako su svi u klubu prezadovoljni učinjenim u prvih devet kola.

– Sa dosadašnjim dijelom prvenstva možemo biti jako zadovoljni jer sami smo isticali da nam je glavni cilj ostanak u ligi. Sada smo se našli u situaciji da se borimo za četvrto mjesto, koje vodi u Ligu za prvaka, što mislim da je malo tko očekivao prije početka prvenstva.

Utakmica se igra u subotu, 5. prosinca s početkom u 12 sati.