05 ožu 2021
Luka Marinović: “S malim proračunom radimo velike stvari”
Futsal

Luka Marinović: “S malim proračunom radimo velike stvari”

Jedan od klubova na koje se nove mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa neće primjenjivati, odnosno koji može nastaviti s treningom i natjecanjima, jest i Ženski malonogometni klub Futsal SuperChicks iz Poličnika. Cure su tako već krenule s pripremama za novu sezonu u natjecanju Prve hrvatske malonogometne lige za žene koja starta 12. prosinca.

Šesta je ovo sezona otkako je Liga pokrenuta, a klub iz Poličnika, kao jedini iz Zadarske županije, jedan je od tek nekoliko koji u njoj sudjeluju od samog početka. Prošle sezone SuperChicksice su ostvarile i najveći uspjeh u povijesti osvojivši treće mjesto iza prvakinja MC Plusa i drugoplasiranih igračica Alumnusa.

– Od ove sezone uvedene su neke već najavljene novine. Dakle, nema više turnirskog sustava natjecanja nego ide normalna liga kući-vani. Mi ćemo svoje domaće utakmice igrati u sportskoj dvorani Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom brigu – rekao nam je u uvodu trener Chicksica Luka Marinović.

Luka Marinović

Liga će ove sezone brojati deset klubova, a igra se jednostruki sustav natjecanja u kojem će svaka ekipa odigrati devet kola nakon kojih četiri prvoplasirane ekipe idu u doigravanje za naslov dok zadnji klub ispada iz lige.

– Iskreno se nadam da možemo završiti među prvih pet klubova ove sezone. Otišle su nam Laura Kopić i Karla Kurkutović u Mc Plus. Uz to nam se teško ozlijedila Rebeka Bačar, slovenska reprezentativka, koja zbog ozljede koljena neće igrati. Isto tako sezonu će zbog ozljede koljena propustiti Magdalena Šarlija. Priključili smo nekoliko mlađih cura, ali imamo problema sa treninzima jer nam je zatvorena naša dvorana u Poličniku u kojoj treniramo pa se snalazimo na svakakve načine da održavamo treninge. 

MNK Futsal SuperChicks jedini je klub koji u ovo nemilo vrijeme nastavlja s natjecanjem a da nije na proračunu Grada Zadra što sa sobom vuče i određene financijske probleme.

– Mi smo na proračunu Općine Poličnik gdje sa minimalnim sredstvima, slobodno mogu reći i sramotnim za prvoligaša, pokušavamo raditi. Reći ću samo da ta sredstva nisu niti blizu onima koja se daju klubovima u Zadru, a prošle smo sezone završili kao treći u Prvoj hrvatskoj ligi. Ali ne damo se i iskoristit ću ovu priliku i zahvaliti Nogometnom savezu Zadarske županije i svim našim sponzorima te prijateljima kluba bez kojih ne bi bilo moguće igrati u najvećem rangu ženskog futsala u Hrvatskoj – zaključio je Marinović.

Klubovi koji se u sezoni 2020/21 natječu u 1. HMNLŽ: 

MNK FUTSAL SUPER CHICKS POLIČNIK 

MNK ALUMNUS SESVETE 

MNK MC PLUS SV. NEDELJA 

MNK MIRLOVIĆ ZAGORA 

MNK METEORA ZAGREB 

MNK SISCIA SISAK 

MNK RADNIK KARLOVAC 

ŽNK GRANIČAR ĐURĐEVAC 

ŽNK DINAMO ZAGREB 

ŽNK OSIJEK