19 tra 2021
Krešimir Maraković: “Zadarski dečki okreću novu stranicu rukometa u gradu”
Foto: Luka Ištuk
Ostali sportovi

Krešimir Maraković: “Zadarski dečki okreću novu stranicu rukometa u gradu”

Rukometaši Zadra 1954, debitanti u 1. HRL – jug, odigrali su dosad u prvenstvu osam susreta. Ostvarili su dečki iz Mocira tri pobjede uz pet poraza te se sa 6 osvojenih bodova trenutačno nalaze na devetom mjestu u konkurenciji dvanaest momčadi.

– Kao debitanti smatramo da nam je zadovoljstvo i privilegija igrati u ovoj ligi koja je vrlo izazovna. U odnosu na prošlu godinu, ovaj rukomet koji sada igramo je na jednom znatno višem nivou. Dečki su se dobro snašli, trudimo se biti sve bolji. Želja je uvijek biti za gol bolji od protivnika – ističe Krešimir Maraković, trener Zadrana.

Krešimir Maraković

Nekoliko riječi o igračkom kadru.

– Sve su to domaći, zadarski dečki koji jako vole svoj klub i s velikim guštom brane njegove boje. Odlično treniramo, atmosfera je izvrsna i sretan sam što radim s takvim momcima.

Novi vjetrovi zapuhali su u rukometnom prvoligašu iz Mocira. Fuzija s RK Arbanasi ovog ljeta bila je pravi potez i sada kao jedan sastav nastupaju u svim selekcijama.

– Fuzija ta dva kluba je bila dobro rješenje, svi dobro surađujemo i trudimo se da se rukomet u Zadru što bolje razvija. Na dobrom smo putu i samo tako trebamo nastaviti i dalje. Vjerujem da je ovo početak jedne nove priče i povratak rukometa tamo gdje je nekad i bio u Zadru.

Na svu sreću i Zadrani će, unatoč epidemiji, moći nastaviti svoje natjecanje.

– Sretni smo radi toga. Ovog vikenda nam u Mocire dolazi momčad Balić – Metličić. Pripremit ćemo se dobro za njih i dat ćemo sve od sebe da ih i nadigramo – poentirao je na kraju Maraković.