17 sij 2022
Paola Borović: “Zar je bolje djecu zatvoriti doma?”
Atletika

Paola Borović: “Zar je bolje djecu zatvoriti doma?”

Paola Borović, zadarska atletičarka, višestruka prvakinja Hrvatske, jedna je od nevelikog broja sportaša koji će, bez ustručavanja, iskreno reći sve što misle o određenoj temi. Pa makar se to nekome ne svidjelo. Iako ona sama, primjerice, spada u skupinu kategoriziranih sportaša, kojima su i u novim anti-korona mjerama omogućeni treninzi, javno je iskazala svoje nezadovoljstvo.

Na društvenim je mrežama Paola objavila svoju sliku na atletskoj stazi kako drži ruke preko lica, uz poruku.

– Kad vidiš da se zatvaraju sportski i rekreacijski centri, ali može se u shopping centar. Kad djeca ne smiju na trening, ali smiju biti zatvorena 6/7 školskih sati u učionici. Kad smijete u kino, ali ne smijete na atletski stadion. Kad, ako niste vrhunskih sportaš, ne možete odraditi veslački trening na Jarunu, vi i čamac stotinama metara daleko od ostalih – napisala je Paola i nastavila s oštrom osudom novih mjera.

– Isto tako postoji i razlika između kontaktnih i beskontaknih sportova, ali najbolje sve staviti u isti koš. Neću pisati o tome koliko su sportske aktivnosti važne za zdravlje, to svi znaju, ali očito nikog nije briga. Šalje se poruka da je sport mjesto gdje se može zaraziti. I može se, da, svi se možemo zaraziti svugdje. Ali zar je bolje djecu zatvoriti doma, gdje će većinu vremena provesti na mobitelu ili laptopu? A nekako ih treningom jedva maknemo od toga. Zar je bolje poticati neaktivnost, a već smo najneaktivnija nacija u EU? Zar ćemo sve veće probleme pretilosti i bolesti s kojima se narod susreće rješavati zabranom fizičkih aktivnosti. Zar ćemo za par godina pisati program spasa hrvatskog sporta i zdravlja hrvatskog naroda? Zar ćemo…? – pita se zadarska atletičarka.

Bilo bi lijepo kada bi na ova logična Paolina pitanja pa i još neka druga, stigao odgovor nadležnih. Ali…