19 sij 2022
Toni Vučković: “Prioritet mi je završiti fakultet i napredovati u Futsal Dinamu”
Futsal

Toni Vučković: “Prioritet mi je završiti fakultet i napredovati u Futsal Dinamu”

Druga je godina otkako je Zadar zamijenio Zagrebom, točnije nastupe u Mocirama, igranjem za prvoligaša MNK Futsal Dinamo. Riječ je o mladom 19 godišnjem Toniju Vučkoviću po mnogim stručnjacima jednom od najdarovitijih mladih igrača u Hrvatskoj.

Kako je sve počelo, i kada je uslijedio njegov dolazak u futsal.

„ Počeo sam kao i vjerojatno sva ostala djeca s velikim nogometom. Paralelno bih uvijek igrao i futsal koji mi se sve više počeo sviđati i sa 15 godina sam odustao od velikog nogometa i počeo igrati futsal. Počeo sam s momcima iz sela igrati za MNK Poljica  u 1. ŽMNL odakle je i počeo moj put“.

Dečke iz svog matičnog kluba prati i dalje, iz Poljica je i Ivan Čurjurić, ponajbolji igrač futsala u Zadru.

„ Naravno da pratim i dalje ekipu iz Poljica, žao mi je što je situacija takva da nisu baš u najboljoj formi ali nadam se da će se izvući iz problema i vratiti pobjedama. Ćurjurić je jedan od najboljih igrača u županiji i šire, što gledamo svako ljeto na turnirima na kojima dominira, ali šteta što nije registriran za MNK Poljica, možda bi donio to nešto malo što im nedostaje da se okrenu pobjedama, haha“.

Ostajemo i dalje na zadarskom futsalu koji se razvija krupnim koracima.

„Zadarski futsal razvija se iz godine u godinu sve više. Medijski je jako popraćen, i vrlo je popularan što pokazuje i broj klubova u svim ligama zajedno, preko 50. Prva liga vrlo je jaka a Zadar ima mnogo kvalitetnih igrača za koje sam siguran da bi mogli konkurirati u 1. HMNL kad bi postojao klub u Zadru. Grad veličine Zadra sigurno zaslužuje prvoligaša jer vidi se po broju klubova da je sport popularan i sigurno bi klub imao podršku da se pokrene. Nadam se da će se to i ostvariti u bliskoj budućnosti“.

Odlazak u Zagreb, u Futsal Dinamo kada je došlo do toga.

„Nakon završetka srednje škole u Zadru upisao sam Geodetski fakultet u Zagrebu i sada sam na drugoj godini. Na preporuku Marka Šimurine pristupio sam juniorima Futsal Dinama gdje smo ostvarili vrlo dobre rezultate i od ove sezone sam u seniorima“.

Rezultati u juniorima bili su uistinu briljantni.

„Osvojili smo titulu prvaka 1. HMNL Zapad a ja sam bio prvi strijelac lige s 30 pogodaka. Međutim, ne bih bilo ništa od toga da nije bilo mojih suigrača. Na neslužbenoj završnici bili smo drugi, mala žal ostaje što nismo osvojili prvo mjesto, ali sve je to jedna velika škola“.

Sada je u seniorskoj momčadi koja uvijek cilja visoko. Šest kola odigrano je dosad u 1. HMNL a Dinamo se sa 9 bodova nalzi na četvrtom mjestu.

“Futsal Dinamo je klub koji je iz godine u godinu u samom vrhu hrvatskog futsala i naravno da takav klub pretendira na najviša postolja hrvatskog futsala. Očekivanja za prvu sezonu su da najbolje što mogu iskoristim povjerenje trenera i suigrača, a od ekipe očekujem da ćemo se boriti za naslov”.

Podrška navijača je na visokom nivou.

“Osjećaj igranja pred Dinamovim navijačima je nevjerojatan, daju ti vjetar u leđa i posebnu energiju u svakoj utakmici.Hvala im na podršci,a mi ćemo nastaviti davati sve od sebe za bolje rezultate”.

Idol.

„Nekog određenog idola nemam, ali poštujem sve koji se bave sportom i žive za to uz puno odricanja koja zahtjeva takav život“.

Reprezentacija.

„O reprezentaciji nisam nikad razmišljao. Mislim da je prerano još za to jer sam tek par mjeseci u seniorskom nogometu. Za reprezentaciju treba puno rada i truda da se ostvari. Sad ne razmišljam o tome ali nekad u budućnosti, možda“.

I na kraju, što je sebi postavio kao cilj.

„Cilj mi je prije svega završiti fakultet i igrati uz to futsal. Idem sezonu po sezonu trenirati i napredovati pa što bude, bude“ – zaključio je Vučković.