27 stu 2021
Cijeli Zadar uz svoje “Entuzijaste”
Domaća košarka

Cijeli Zadar uz svoje “Entuzijaste”

Kada je prije dvije i pol godine osnovana KK Diadora, teško da je itko i od samih osnivača mogao zamisliti da će njihov klub u tako kratkom razdoblju ostvariti tako zapažene rezultate. Već u trećoj sezoni postojanja kucaju na vrata Prve lige, a večeras će pokušati ostvariti senzacionalan uspjeh i plasirati se na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića.

Ako uspiju, bit će to doista povijesni trenutak za ovaj mladi zadarski klub. No, ako i ne uspiju, njhov put ide dalje. Entuzijasti su postali košarkaški pokret u gradu, koji je mnogo više od samog rezultata prve momčadi. I to je ono što ih čini posebnima i daje im dodatnu snagu.

Oni kontinuirano rade na širenju baze, kako igračke, tako i navijačke. Oni okupljaju mlade i šire pozitivnu energiju. Kreirali su tako juniorsku pa i žensku ekipu. Oni rade na marketingu i promociji vlastitih aktivnosti bolje od ijednog drugog kluba u gradu. Ali isto tako oni su spremni nesebično pomoći drugima i raditi nešto da društvo u cjelini bude bolje.

Zato i jesu “Entuzijasti”. Pokret, koji je zapravo i više od same košarke.

I baš zato je “njihov” klub iz uvodne rečenice tako brzo postao NAŠ – zadarski.

I baš zato će večeras od 19 sati cijeli sportski Zadar biti uz Diadoru u utakmici osmine finala Krešinog kupa protiv Osijeka. Kad već ne može u dvorani, onda barem srcem i putem internet prijenosa. Samo hrabro, Entuzijasti!