29 ožu 2024
Stipe Šarlija novi je trener Vrijednosnica Osijek!
Foto: KK Vrijednosnice Osijek
Domaća košarka

Stipe Šarlija novi je trener Vrijednosnica Osijek!

Zadarska košarkaška legenda Stipe Šarlija novi je trener osječkog HT premijer ligaša momčadi Vrijednosnice Osijek, stoji u priopćenju na facebook stranici kluba. Na klupi slavonskog prvoligaša Šarlija je naslijedio Domagoja Kujundžića.

U bogatoj igračkoj karijeri Stipe je igrao za Zadar od 1985. do 1997. godine, u turskoj Antalyi sezonu 1997/98, u Ciboni sezone 1998/2000, u njemačkom Braunschweigenu 2000/01, u Širokom je bio od 2001/03, a imao je i 50 nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Kao igrač je osvojio dva prvenstva Hrvatske s Cibonom i Kup Krešimira Ćosića, sa Širokim dva prvenstva i dva Kupa BiH,

Trenerskim poslom se počeo baviti u Zadru, bio je u KK Zara, zatim i u Školi košarke Zadar, gdje je još trenirao i kadete, a kao pomoćni trener sudjelovao je i u radu u mlađim kategorijama reprezentacije Hrvatske.

Debitanski nastup na seniorskoj klupi Šarlija bi trebao imati sutra kada Osijek u susretu Krešinog Kupa gostuje na Bilom Brigu kod drugoligaša Diadore dok će danas u Jazinama u srazu HT premijer lige i dvoboju sa Sonik Puntamikom momčad voditi pomoćni trener Marko Mandić.

Sretno Stipe.