17 sij 2022
3. HNL jug: Gostujući porazi Viteza i Primorca
Domaći nogomet

3. HNL jug: Gostujući porazi Viteza i Primorca

U 16. kolu 3. HNL jug oba predstavnika Zadarske županije doživjela su poraze. Hrvatski vitez je izgubio na gostovanju kod Uranije u Baškoj Vodi s 3:1, a Primorac kod Neretvanca u Opuzenu s 2:0.

Posedarci su čak i poveli golom Ante Vukadinovića u 8. minuti, no već na poluvremenu su bili u zaostatku 2:1, nakon gola Josipa Jurendića iz kaznenog udarca u 25. i autogola Bruna Crnjaka u 43. Konačnih 3:1 postavio je u Mario Pejković iz drugog penala na utakmici.

Video: Makarska TV

Biograjci su na poluvremenu držali 0:0, ali su u nastavku pali u razmaku od četiri minute. Za 1:0 domaćih zabio je Dino Deak u 57. minuti, a za konačnih 2:0 Josip Stojčević u 61.

Kolo prije kraja prvog dijela natjecanja Primorac se nalazi na 9. mjestu sa 20 bodova, a Hrvatski vitez na diobi 13. i 14. mjesta sa 17 bodova. Na vrhu ljestvice je Jadran iz Ploča sa 31 bodom, ispred Hrvaca i Neretvanca koji imaju po 27.

Zagora je, nakon nekoliko loših rezultata, pala na četvrto mjesto sa 26 bodova, a novost je i da nakon ovoga kola Marko Pinčić više nije trener sastava iz Unešića. Zadarski trener je, nakon poraza u Hrvacama, podnio ostavku, koju je vodstvo kluba prihvatilo.

U sljedećem kolu Primorac dočekuje Hrvace, a Hrvatski vitez Neretvanca.

Grafika: 3. HNL jug