02 ožu 2021
Zadranke na Višnjiku poražene od Splita
Košarka

Zadranke na Višnjiku poražene od Splita

Iako su odigrale najbolju utakmicu sezone košarkašice Zadra niti u 6. kolu Premijer lige skupine Jug nisu došle do prvih bodova u ovom natjecanju. Bolje od njih i u drugom su međusobnom dvoboju ove sezone bile igračice Splita koje su na Višnjiku slavile sa 67:56.

Tako blizu, a tako daleko možda je i najbolji opis večerašnjeg susreta gledajući iz domaćeg kuta. Još jednom se ključnim problemom pokazao loš ulazak u susret što su gošće iskoristile te su na veliki odmor otišle s prednošću od 12 poena (24:36).

Drugi dio odigran je u potpunom egalu no Zadranke nisu uspjele učiniti ništa više doli smanjiti konačnu razliku za jedan poen.

Najefikasnija kod domaćih bila je Katia Nekić s 21 ubačajem, 11 je dodala Antonela Bodrožić, a finu utakmicu sa dvostruko-dvostrukim učinkom odradila je Hana Rudić sa 10 koševa i čak 15 skokova. Kod gošći najpreciznija je sa 16 poena bila Gabrijela Visković.

Unatoč porazu Zadranke nakon današnjeg susreta mogu pronaći i dosta razloga za zadovoljstvo. Naime, bila je ovo utakmica u kojoj su imali najmanji broj izgubljenih lopti (16), uhvatile su čak 45 skokova, od čega čak 18 u napadu, a poraz od 11 razlike daleko je najmanji od svih koje su pretrpjele u dosadašnjem dijelu sezone.

Priliku da pokažu novi napredak igračice Samira Žuže imat će već za sedam dana kada u sklopu 7. kola Premijer lige gostuju u Splitu kod Košarkaške akademije Žana Lelas.