16 svi 2021
Antonela Bodrožić uoči Splita: “Možda je stiglo vrijeme i za prvu pobjedu!”
Košarka

Antonela Bodrožić uoči Splita: “Možda je stiglo vrijeme i za prvu pobjedu!”

Nakon pet utakmica u domaćoj Premijer ligi, te jedne u Kupu Ružice Meglaj Rimac, košarkašice Zadra u rubrici pobjeda imaju jednu veliku ništicu. Zadranke su ove sezone u svojoj skupini Jug „vreća za nabijanje“ što i ne čudi toliko s obzirom na sastav s kojim ove sezone računa trener Samir Žuža.

Malo je iskustva, a previše mladosti što, pokazuje se, nije dovoljno da bi se zadržala konkurentnost i na pravi način odgovorilo izazovima koje nosi najviša razina hrvatske ženske košarke.

Ipak, utakmica 6. kola koju Zadranke igraju sutra kod kuće protiv Splita, mogla bi možda donijeti toliko željeni zaokret. Da ne kažemo i prvu pobjedu. Naime, u goste im dolazi protivnik koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisao tek jednu pobjedu, na otvaranju sezone upravo protiv Zadra, i protiv kojeg će ekipa s Višnjika sigurno imati motiv više za sportskom osvetom i u konačnici, pobjedom.

Jer i po zakonu velikih brojeva morat će se negdje i doći do slavlja.

Svi ti porazi nisu najbolje sjeli Antoneli Bodrožić, povratnici u zadarski dres, koja je ove sezone tek jedna od te dvije seniorke koje svoje iskustvo prenose na ostatak ekipe koja je svojevrsni „dječji vrtić“.

– Normalno da je teško igrati kad stalno gubiš. Ali realnost je takva da smo ove sezone daleko najmlađa i najneiskusnija ekipa u ligi. Mislim da su ove naše mlade cure možda prerano bačene u vatru. Nemaju potrebno iskustvo. Ali trener tu vidi dosta prostora za napredak. Vidim ga i ja i zato vjerujem u svoje suigračice i smatram da im Petra Pavičić i ja, kao iskusnije, možemo puno pomoći u košarkaškom sazrijevanju  – kaže Bodrožić koja je svoj optimizam usmjerila već prema utakmici sa Splitom koja se sutra igra na Višnjiku.

Upravo su Splićanke na početku sezone Zadrankama i nanijele prvi teški poraz. Na Gripama je završilo plus 36 u korist „Žutih“ tako da će biti potrebno uložiti veliki trud i odigrati jednu utakmicu na visokoj razini kako bi se upisala i prva ovosezonska pobjeda u Premijer ligi.

– Mislim da smo za razliku od te prve utakmice sada na jednoj višoj igračkoj razini. Ali javljaju nam se ove klasične boljke vremena u kojem živimo pa tako imamo neke igračice koje su u samoizolaciji, dok neke igračice vuku i poneke sitne ozljede.  Nadam se da ćemo biti kompletne jer takve možemo biti konkurentne Splitu – kaže Bodrožić koja je otkrila i recept kako stići do prvih bodova u ovom natjecanju.

– Jedini način na koji možemo dobiti je da u utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno. Mislim da imamo taj problem lošeg otvaranja utakmica. Sporo krećemo. I onda kad ti protivnik odmah na početku pobjegne na dvadeset razlike teško je stizati. A i lakše je onome koji vodi pogoditi koš. Nema taj pritisak hvatanja razlike. Ponavljam, bitno je dobro otvoriti utakmicu i u tom tempu igrati do kraja. Ne želim ništa prejudicirati ali možda je stvarno stiglo vrijeme za pobjedu – zaključila je Bodrožić.

Utakmica se igra u dvorani 3 ŠC Višnjik, bez prisustva gledatelj,  s početkom u 18 sati.