14 tra 2021
1. ŽMNL: Derbi kola igraju Varoš Zara Dental Centar i Murvica
Foto: Futsal Zadar
Futsal

1. ŽMNL: Derbi kola igraju Varoš Zara Dental Centar i Murvica

Poljica su u lošoj seriji dok sve suprotno vrijedi za Ploču koja niže pobjede. Međutim, u jednoj utakmici sve pada u vodu iako se zna tko je favorit. Naravno da govorimo o Ploči koja oduševljava svojim izvedbama no coach Matulina čvrsto stoji na nogama i puše i na hladno.

Na prvu kad se pogleda stanje na tablici Kontrol biroa i Puntamike definitivno sve prognoze idu prema pobjedi KB. No, ne treba smetnuti s uma da Puntamika zna igrati kontra favorita što je uostalom i pokazala. KB je malo načet iksom iz prošlog kola no pravu ranu iksa osjeća Puntamika koja je prosula nemoguće.

Svetom Anti loše ide plesanje Sambe sto se pokazalo u prošlosti. Samba ove godine igra dosta dobro i visoko se nalazi na ljestvici a to nije slučajnost. Sveci su poharani ozljedama no kroče i bore se, možda ne u skladu s renomeom ali su tu. Stoga nam portugalski termin subote nudi dosta zanimljivu utakmicu.

Derbi kola igraju Varoš ZDC i Murvica, susjedi na ljestvici. Varoš drži čelo ljestvice dok Murvica prijeti iz prikrajka. Dragan Radman će se sučeliti svojim dojučerašnjim suigračima no pravi hendikep utakmici će biti najavljeni izostanci s obje strane. Tko se bolje snađe u pokrivanju svojih rupa bit će blizi pobjedničkoj pjesmi u svlačionici.

Vrsi trese kriza rezultata iako imaju igru. Protivnik je jako težak za vađenje a riječ je o Stanovima koji su se ustalili u formi.Riba i Đovani su spremni da naude legendarnom Tumi no opet će na koncu sve ovisiti o izvedbama igrača, stoga Bačići, Sentići, Marune i ostali izvolite na teren.

Primorac u zadnje vrijeme igra dosta efikasno i dobro a sigurno da to znaju i u taboru na trafostanici. Plovanija je upisala dvije pobjede zaredom na pogon megana Juričića i s dozom optimizma se čeka dvoboj. Abeceda Primorca je jasna, vidljiva i čitka stoga znamo da nas čeka napet dvoboj.

Idassa Nadin na vinski pogon pokazuje da odlično igra protiv momčadi s vrha no probleme predstavljaju utakmice s donjim domom.Upravo jednu takvu imaju s Bilim brigom,trenutnim fenjerašem i treba vidjeti kako će tu reagirati.Bili brig je u slobodnom padu i trebat će dobar padobran da se to zaustavi.

Tekst: K. Zrilić