23 lis 2021
LIKAR “postao” Krombacher, prešao na Višnjik i “udvostručio” broj momčadi
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
LIKAR Krombacher

LIKAR “postao” Krombacher, prešao na Višnjik i “udvostručio” broj momčadi

Druga sezona zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca je pred vratima. Nakon uspješnog “probijanja leda” u prvoj sezoni, interes za LIKAR-om se doslovno rasplamsao. Toliko da je Liga već nakon godinu dana dobila generalnog sponzora i gotovo udvostručila broj momčadi.

U novoj sezoni službeno ime natjecanja bit će LIKAR Krombacher, nakon dogovorene suradnje s poznatim njemačkim proizvođačem piva.

– Izuzetno smo sretni što smo ostvarili suradnju s tako velikim brendom te zahvalni našim partnerima što su prepoznali ovaj projekt. Ove sezone očekuje nas mnogo novosti i još više zanimljivih dvoboja tako da svi jedva čekamo prvo podbacivanje – kažu organizatori.

Nositelj organizacije i ove sezone je Udruga zadarskih sportskih novinara, a idejni začetnici Lige Zvonimir Brzić i Marin Pijaca oko sebe su okupili sjajan tim košarkaških entuzijasta, koji brinu o svakom detalju. Stoga nije ni čudo da je prošlogodišnja brojka od devet klubova ove sezone skočila na njih čak 16.

– Interes je bio i veći, ali odlučili smo ići korak po korak, dijelom i zbog neizvjesnosti vezane za pandemiju koronavirusa. Momčadi će biti podijeljene u dvije skupine po osam, a ukupno je prijavljeno čak 274 igrača. Najbolja četiri sastava iz svake skupine osigurat će plasman u četvrtfinale – pojašnjava ekipa iz LIKAR Krombachera.

ŽDRIJEB – 16 momčadi u dvije skupine

Natjecanje počinje 29. studenog, pod posebnim epidemiološkim mjerama, a novost je i promjena mjesta odigravanja utakmica.

– Sretni smo što je prva sezona odigrana u hramu košarke, Jazinama i zahvalni KK Sonik Puntamika na ustupanju dvorane. Ipak, iz više objektivnih razloga odlučili smo se za prelazak na ŠC Višnjik, tako da će se sve utakmice igrati u dvorani koja nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića.

Skupina A: Vrsi, Sukošan, Tokić, Jadera, Eurostep Tutta Forza, Brodarica, Adriatic Zadar 2020, Preko.

Skupina B: Veterani Puntamika, Vladuli, Voštarnica, Entuzijasti, Vodovod Ballers, Jazine – Euroherc osiguranje, Sidro, Zaglav – Dugi otok.

I ove sezone sve informacije, izvještaje i statistike LIKAR Krombachera moći ćete pratiti na stranicama portala Sport023.

Sve utakmice LIKAR Krombachera igrat će se loptama Tarmak