24 lip 2021
1. ŽMNL: Večeras derbi igraju Kontrol biro i Idassa Nadin
Futsal

1. ŽMNL: Večeras derbi igraju Kontrol biro i Idassa Nadin

 Istinski derbi ovog kola igraju zahuktali Kontrol biro i posustala Idassa Nadin. Po najavama obje momčadi bi trebale biti kompletne, a iz prve ruke će nam svoja i klupska nadanja svjedočiti dva imenjaka, Stipe Horvat i Stipe Čule.

Idassa Nadin oscilira, ide iz krajnosti u krajnost. Kako objasniti amplitude u igri i osvrt na vaš dosadašnji dio sezone?

Stipe Horvat: “Nakon 9 kola trenutačni saldo bodova nas ne zadovoljava, kao i mjesto na tablici. Prvih par kola ozljede i termini velikog nogometa ostavili su traga na rezultatu. Nakon toga dižemo se u formi i ostvarujemo vrijedne pobjede uključujući i pobjedu protiv MNK Varoš, koja po meni ima najbolji roster u ligi što dokazuje i njihova pozicija na tablici. Zatim slijede dva možemo reći neočekivana poraza, iako tu treba pohvaliti i protivničke ekipe koje su nam zasluženo odnijele pobjede. Očito je da imamo kvalitetu za sami vrh, ali to treba dokazati na terenu. Velik posao je pred nama i našim izbornikom Stipom Čulinom “El Cholom”.

Udarni nedjeljni termin nosi derbi kola s Kontrol biroom, vašim bivšim klubom. Odakle prijeti najveća opasnost, tko bi mogao odlučiti derbi kola i kako?

Stipe Horvat: “Kontrol Biro je moj bivši klub s kojim sam uz Mnk Sveti Filip i Jakov doživio najljepše trenutke u malom nogometu i futsalu. Definitivno bih izdvojio osvajanje 1. ŽMNL 2019. kao najveći uspjeh s Kb-om. Opasnost prijeti sa svih strana. Imena poput Begonje, Bašića, Zankija, Čule, braće Anić dovoljno govore o kakvoj se ekipi radi, ali njihov glavni forte je timska igra i kolektiv koji u svakom kolu može izbaciti pojedinca koji će riješiti susret ,a derbi će odlučiti koncentriranija i homogenija ekipa”.

Direktan obračun Stipe Horvat-Stipe Čule. Kako ga zaustaviti i riječ dvije o njegovim kvalitetama.

Stipe Horvat: “Što reći o Stipi Čuli, a da se već ne zna. Naše prijateljstvo i poznanstvo datira još od pionirskih dana u nažalost bivšem NK Zadru pa do danas. Igrač opasan okrenut leđima ili licem prema golu. Jednako dobro igra s obje noge i samo čvrstom i odgovornom obranom ga možemo zaustaviti. Ukratko, veliki gospodin na terenu i van terena”.

Kontrol biro nastavlja s odličnim izvedbama i drži vrh, kratak osvrt?

Stipe Čule: “Istina, krenuli smo jako dobro u sezonu, podigli smo fizičku spremu, svi igrači daju svoj maksimum dok su u igri te se to odmah odrazilo i na naše rezultate”.

Derbi kola sa Idassom Nadin, riječ dvije o njima i ishodu utakmice. Tko i zašto bi mogao presuditi?

Stipe Čule: “Ekipa Idasse ima jako kvalitetne igrače, koje respektiramo, dovoljno govori činjenica da su zadnjih godina u samom vrhu ŽMNL, ali mi želimo nastaviti pozitivni niz i doći do nove pobjede. Derbi bi mogao presuditi Vice Genda koji je trenutno u odličnoj golgeterskoj formi.”

Stipe Horvat ide direktno na Stipu Čulu, kako će taj dvoboj proći i koje su najveće odlike Stipe iz Idasse?

Stipe Čule: “Stipe je prije svega vrhunski momak, naš prijatelj i bivši suigrač, svi u KB-u dobro znamo njegove mogućnosti, te ćemo se morati dobro pomučiti kako bi zaustavili njegovu ubojitu ljevicu”.

Početak susreta je večeras u 20 sati.

Tekst: Krešimir Zrilić