18 sij 2021
KSW: Ivan Erslan ide po naslov MMA prvaka u Poljskoj
Borilački

KSW: Ivan Erslan ide po naslov MMA prvaka u Poljskoj

Večeras će na KSW 56 priredbi u poljskom Lodzu nastupiti četiri hrvatska MMA borca. Na programu će biti osam borbi, a četiri će biti hrvatsko-poljski okršaji.

U srednjoj kategoriji Roberto Soldić će se boriti protiv bivšeg prvaka Michala Materle, dok će dečko iz Obrovca Ivan Erslan u okršaju protiv Tomasza Narkuna napasti naslov u poluteškoj kategoriji protiv dugogodišnjeg prvaka kojeg se smatra jednim od najboljih na svijetu. U svojoj karijeri tridesetogodišnji Narkun (17-3-0) je između ostalih pobijedio Zadranina Gorana Reljića, MMA veterana SokoudjouaMysialu te je bio prvi borac koji je trijumfirao nad legendom Mamedom Khalidovim u KSW-u.

Narkun je pobjeđivao čak 13 puta u prvoj rundi tako da će Erslan (9-0-0), koji je imao svoj KSW prvijenac na KSW-u 51. u Zagrebu, kada je pobijedio Darwina Rodrigueza, morati biti oprezan. No i Erlsan je ubojit u prvim rundama, što pokazuje i trijumf na FNC 3 ove godine, kada je porazio Jusufa HajrovićaRogera Carrolla na FFC 37 u 2019. srušio je također u prvoj rundi, ali i Rodrigueza na prije spomenutom KSW 51.

Francisco Albano Barrio ‘Croata’ debitirat će protiv neporaženog Mateusza Legierskog, a Filip Pejić, koji je u zadnji trenutak prihvatio borbu, pokušat će protiv Sebastiana Rajewskog prekinuti niz od dva poraza.

Subotnja priredba počinje u 20 sati.