17 sij 2022
Dragan Župan nakon operacije koljena: “Još ćete me gledati na zelenim terenima”
Foto: Antonio Pejić
Domaći nogomet

Dragan Župan nakon operacije koljena: “Još ćete me gledati na zelenim terenima”

“Sve je prošlo odlično, do kraja godine sam opet na terenu”, rekao nam je Dragan Župan nakon operacije koljena u zadarskoj Općoj bolnici. Legendarni zadarski nogometaš, koji će krajem ovoga mjeseca napuniti 38 godina, još nema namjeru objesiti kopačke o kiln.

– Ne razmišljam o tome. Osjećam se dobro, uživam u nogometu, a nadam se da su sada i ovi problemi s koljenom iza mene. Mučilo me to već neko vrijeme, ove polusezone sam bio više vani nego unutra, ali vratit ću se ja.

Bivši kapetan Zadra od ove je sezone član Zagore iz Unešića, ponajbolje momčadi 3. HNL jug. Zajedno s još jednim Zadraninom, trenerom Markom Pinčićem, trenutačno drže drugo mjesto prvenstvene ljestvice sa dva boda manje, ali i utakmicom manje od vodećeg Jadrana.

– Igramo jako dobro. Šteta zbog nekoliko slabijih rezulatata u posljednje vrijeme, ali 3. HNL jug je vrlo izazovno natjecanje i nije ni realno očekvati da ćeš sve pobijediti. Mi smo od 13 utakmica dobili osam i nadamo se da ćemo nastaviti tako do kraja polusezone pa i na proljeće.

A na proljeće bi Zagora mogla biti jača i za “pravoga” Župana, koji bez obzira na godine radi razliku na terenu. Forma je prolazna, klasa je vječna, kaže izreka.

– Sada me čeka nekoliko tjedana rehabilitacije, a onda postepeni povratak na teren. Sigurno da te stvari idu nešto sporije kada imaš 38, nego s 18, ali ne zamaram se time. Sve što želim je što prije zaigrati i nastaviti igrati dokle god budem mogao i dok me to bude činilo sretnim. Mislim da ćete me još neko vrijeme sigurno gledati na zelenim terenima – s osmijehom zaključuje Župan, kojega s nestrpljenjem iščekuju i prijatelji iz futsal momčadi Varoš Zara Dental Centar.