14 lip 2024
Samuel Kolega pred jednom od važnijih sezona u karijeri
Ostalo

Samuel Kolega pred jednom od važnijih sezona u karijeri

Talentirani hrvatski mladi skijaš, porijeklom iz Kali, Samuel Kolega prošle sezone završio je s juniorskim skijanjem. Nažalost, zbog epidemije koronavirusa nije mogao dodati šlag na tortu u vidu top rezultata na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Prošla sezona za Samija je bila vrlo dobra, ušao je među 100 slalomaša svijeta, ostvario skoro pa maksimum slalomskih FIS točaka koji može u FIS utrkama i ostvario napredak u veleslalomu i superveleslalomu i skupio određeno iskustvo na najtežim slalomskim stazama Svjetskog kupa.

Za svakog skijaša prijelaz iz juniorskog u seniorsko skijanje je osjetljiv period i zato je ova sezona bitna za Samuela. Slalom mu ostaje najjača disciplina i tu sigurno očekuje ozbiljniji iskorak u Europskom kupu koji je sljedeća stepenica i gdje sigurno već ove sezone može ostvarivati top 10 plasmane, ali sigurno se nada i nekom iznenađenju u Svjetskom kupu gdje je konkurencija ogromna, ali nije nemoguće da i tu koji put dođe do bodova.

Osim slaloma, sigurno želi napraviti i novi napredak u veleslalomu te što više spustiti točke, prije dvije sezone imao je manje treninga veleslaloma zbog ozljede ramena, prošle je sezona završena prije kraja i nije mogao na kraju sezone dodatno spustiti točke, tako da je ova sezona prilika i za taj iskorak.

Sezona ispred Samija će kao ta prijelazna u seniorsko skijanje sigurno biti zahtjevna i fizički i mentalno, ali Sami je naporno trenirao, obzirom da je njegov brat Elias bio na rehabilitaciji legendarni Ante Kostelić je sada bio posvećen samo njemu, a kao i najveći dio prošle zime, uz Samuela će prvenstveno biti Luka Krsmanović, ta suradnja pokazala se odličnom prošle sezone i nema razloga da se ne nastavi. Tako da vjerujemo da je Sami potpuno spreman i sposoban napraviti novi iskorak.

Sretno Sami!

Tekst i foto: Hrvatski skijaški savez