14 tra 2021
Gorica s lakoćom porazila Puntamičane u Jazinama
Domaća košarka

Gorica s lakoćom porazila Puntamičane u Jazinama

Deveto kolo HT Premijer lige u dvorani u Jazinama donijelo je dvoboj Sonik Puntamike i Gorice. Do pobjede su rezultatom 69:90 stigli igrači Gorice.

Gorica je bolje krenula u susret te je povela 0:8. Prvi koš Puntamičani su postigli u petoj minuti preko Cvitkovića. Nakon deset minuta igre gosti su vodili 13:18.

U 16. minuti Gorica je košem Bakovića povela 18:38 dok je na poluvremenu bilo 30:48 za momčad Josipa Sesara.

Ogromnih 32:61 imala je Gorica na polovici treće četvrtine a na ulasku u zadnji period semafor je pokazivao Sonik 45, Gorica 70.

Prelagano su gosti stigli do pobjede. Istina, Sonik je nastupio bez ozlijeđenih Šarlije i Rašića dok je Cvitković već početkom druge četvrtine imao 4 osobne pogreške. Ono što vrijedi istaknuti iz ovog dvoboja kod domaćina su prve seniorske minute Juraja Brajčića (2004. god) te koš iz sjedećeg položaja Dina Palčića.

Mirno su priveli ogled kraju u svoju korist te su slavili s uvjerljivih 69:90. Tomislav Cvitković kod Sonik Puntamike postigao je najviše 19 koševa uz 8 skokova, kod Gorice, Marko Baković je dao 21 koš. 

Puntamičani su sada na omjeru od 4 pobjede i isto toliko poraza. U sljedećem kolu očekuje ih gostovanje u Sinju kod Alkara.