15 sij 2021
ŽNK Donat prvi dio osnovnog dijela sezone zaključit će u gostima kod Osijeka
Nogomet

ŽNK Donat prvi dio osnovnog dijela sezone zaključit će u gostima kod Osijeka

Nogometašice Donata u 7. kolu Prve lige u nedjelju gostuju u Osijeku kod istoimenog protivnika. Ovim susretom Zadranke će ujedno okončati i prvi dio osnovnog dijela sezone s kojim, kada se podvuče crta, mogu biti itekako zadovoljne.

Čak tri pobjede u šest utakmica učinak je kojem su se rijetki nadali s obzirom da je Donat ove sezone po prvi put u povijesti zaigrao u najvišem razredu domaćeg ženskog nogometa.

Međutim, ambicija igranja u Prvoj ligi pokazala se opravdanom te se bez imalo susprezanja može reći kako se Donat, unatoč relativno kratkom postojanju kluba, našao upravo tamo i gdje mu je mjesto. Među osam najboljih.

Osim činjenice da su slavile u tri utakmice, još više veseli dojam koje se igračice Jure Perkovića ostavile na terenu. Dobro su namučile sve klubove s puno većim pedigreom, dok su jedini uvjerljiv poraz upisale tek protiv aktualnih prvakinja, nogometašica Splita.

Jedan takav, najvjerojatnije, sprema im se i sutra. Osječanke su, naime, izrazite favoritkinje u ovom ogledu i sve osim poraza s pristojnom razlikom bilo bi veliko iznenađenje. No, sve je to dio odrastanja i igračica i kluba koji će, ukoliko nastavi s dobrim radom, sigurno pronaći svoje mjesto među „velikim“ igračima.