15 sij 2021
Odbojkašice Zadra u Zagrebu gošće Don Bosca
Odbojka

Odbojkašice Zadra u Zagrebu gošće Don Bosca

Nakon što su sezonu otvorile s dvije uzastopne pobjede, odbojkašice Zadra u iduća su dva kola u Prvoj ligi pretrpjele dva poraza. Pred Zadrankama je sada susret 5. kola koji će odigrati u Zagrebu u gostima kod ekipe Don Bosca u kojem će se pokušati vratiti na pobjedničke staze.

Ove dvije ekipe nemaju veliku povijest međusobnih susreta s obzirom da je zagrebačka ekipa tek lani u ušla u Prvu ligu. U toj, zbog koronavirusa prekinutoj i nedovršenoj sezoni, odbojkašice Zadra i Don Bosca susrele su se tri puta. Zadranke su odnijele dvije, a Zagrepčanke jednu s tim da je Don Bosco u trenutku prekida na ljestvici bio ispred Zadra.

Sve ovo govori kako je ispred naših igračica jedan težak susret u kojem će morati biti na gornjoj granici svojih mogućnosti ukoliko se kući žele vratiti s pozitivnim rezultatom.

Domeniko Kresoja

– Nismo imali dobru pripremu za utakmicu zbog trenutne epidemiološke slike koja tjera da se razmišlja o svemu, a najmanje o odbojci. To nama trenerima nikako ne ide u korist. Jer teško je i curama zadržati koncentraciju i mi ih potpuno razumijemo – kaže trener Zadranki Domeniko Kresoja koji se nada kako će ova utakmica ipak donijeti neka poboljšanja za razliku od protekle dvije gdje stvari nisu dobro funkcionirale.

– Treba otići u Zagreb i odigrati onako kako se zna i može i to je to. Don Bosco je još jedna zagrebačka ekipa koja ima puno djevojaka koje gore studiraju i koje su puno starije od naših igračica. Ali i dalje mislim kako je sve na nama i našoj igri. Nažalost, u glavni grad idemo bez Lori Nikpalj koja je iščašila prst što nam je još svakako jedan veliki hendikep. Ali sve ostale cure su spremne tako da nema nikakvog opravdanja – zaključio je Kresoja.

Utakmica se igra u subotu, 7. studenoga u dvorani OŠ Bartol Kašić u Zagrebu s početkom u 15 sati.